Vlad Plahotniuc poate fi considerat un tehnocrat? Răspunsul unui analist!

Vlad Plahotniuc poate fi considerat un tehnocrat? Răspunsul unui analist!

„Dl Vlad Plahotniuc este cu certitudine o persoană foarte talentată, dar modul de activitate al Domniei sale a fost descris exact acum trei ani de zile de către ex-premierul Republicii Moldova Valeriu Streleț, care ne-a divulgat ce a vorbit cu dl Plahotniuc într-o discuție de telefon” – aceasta a comunicat analistul politic, Igor Boțan, în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

„Principiul dlui Plahotniuc este: „nu contează că diavolul e negru, ci contează că îngerii nu sunt tocmai albi”, însemnând că viciile, micile probleme cu care se confruntă oamenii pot fi convertite și transformate într-o mare resursă pentru Domnia sa și partidul pe care îl folosește. Despre dl Plahotniuc a vorbit bine dl Voronin, care a spus că „acesta nu semnează nimic niciodată, totul face cu mâini străine”. Am văzut cum au fost convertiți deputații – jumătate din fracțiunea liberal-democraților, două treimi din fracțiunea comuniștilor peste noapte au devenit democrați și promotori ai integrării europene. Am văzut ce s-a întâmplat cu primarii; am văzut declarații comune scrise de primari și președinții de raioane. Deci a pus la cale un instrument care funcționează după formula cu care s-a împărtășit cu noi dl Streleț”, a precizat el.

În același timp, Boțan, a vorbit despre rolul prim-ministrului Pavel Filip.

„Vedem că acest mecanism acum începe să dea nu doar roade în sensul că Partidul Democrat controlează totul, ci arată și imperfecțiunile și aceste imperfecțiuni sunt scoase de dl prim-ministru Pavel Filip, care, fiind vicepreședinte al Partidului Democrat, știe ce a promis în campania electorală din 2014 în privința căilor ferate. El a promis – partidul mă refer – și dl Filip ca vicepreședinte, a promis următoarele lucruri: calea ferată din Republica Moldova va fi electrificată, vor fi construite căi rapide care să unească Chișinăul și Kievul, astfel încât calea ferată din Republica Moldova să servească la dezvoltarea economică a Republicii Moldova, să deschidă noi căi comerciale ș.a.m.d”.

Mihaela Rotari

Share