Vlad Plahotniuc: Cei tineri întotdeauna au simțit mai bine direcția schimbărilor decât cei vârstnici

Vlad Plahotniuc: Cei tineri întotdeauna au simțit mai bine direcția schimbărilor decât cei vârstnici

Președintele Partidului Democrat din Moldova (PDM) susține că, în septembrie, începe o nouă aventură a cunoașterii pentru cei mici, informează Oficial.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Vlad Plahotniuc a menționat că „astăzi își deschide ușile una dintre cele mai nobile și utile invenții ale omenirii – școala”.

„În aceste zile pline de emoții pentru copii, le doresc să învețe pentru sine, de dragul cunoștințelor, de dragul propriului rost în viață. Le amintesc că anume în școală, printre cărți și studii, se pune temelia succesului care va veni odată.
Iar pedagogilor și părinților le doresc să aibă răbdare, să fie toleranți față de spiritul rebel al elevilor, față de ambițiile și pasiunile lor. Cei tineri întotdeauna au simțit mai bine direcția schimbărilor decât cei vârstnici. Ei și astăzi simt, intuiesc mai bine decât noi profesiile, care vor fi importante în viitor, peste câteva decenii.
Să-i încurajăm deci pe copiii noștri să viseze frumos, să experimenteze, să gândească temerar. Să le oferim educație de calitate și să-i ajutăm să fie pregătiți pentru viitorul atât de imprevizibil, astfel încât ei să știe să valorifice acel viitor în folosul lor, al societății și al țării”, a scris Plahotniuc.

Doina Secrieru

Share