Vlad Plahotniuc anunță despre creșterea salariilor pentru bugetari

Vlad Plahotniuc anunță despre creșterea salariilor pentru bugetari

Președintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vlad Plahotniuc, a anunțat că, economia țării este în creștere, ceea ce le permite să vină cu o inițiativă, anume – reforma salarizării, informează Oficial.

În cadrul unor declarații de presă, Vlad Plahotniuc a declarat că el numește această reformă – „extraordinară”, dat fiind faptul că, „îi va face pe cetățeni, de data asta, să simtă creșterea economică la modul cel mai direct în buzunarele lor”.

„Datorită acestei reforme a salarizării, peste 150 de mii de bugetari vor avea acum majorări esențiale la salariilor lor. Printre domeniile vizate de reforma salarizării sunt educația, sănătatea, asistența socială, autoritățile publice locale. Pentru aceste categorii de bugetari salariile vor crește cu 20%-50%, iar pentru unii – chiar 90%, ceea ce este o creștere fără precedent în RM. Unul dintre cele mai importante efecte ale reformei salarizării inițiate de PDM este că, astăzi, prin această creștere, se rezolvă o probleme cronică din sistemul public, unde din totalul de 200 mii de funcționari, aproximativ 36 mii funcționari primesc salarii sub minimum de existență, sub 2 mii lei. Datorită acestei reforme, nici un bugetar salariat nu va primi salariu mai mic de 2 mii lei. Aceste majorări esențiale vor intra în vigoare din 1 decembrie curent”, a precizat democratul.

Liderul PDM a mai spus că, conform acestei reforme, în fiecare an, Guvernul va fi obligat să majoreze salariile la bugetari, așa cum au fost modificate acum.

„Guvernul va oferi mai multe detalii în zilele următoare. Trebuie să menționez că, noi, în partid, planificăm deja a doua etapă a reformei salariale, astfel, ca în primăvara anului 2019, cei care nu au beneficiat de această creștere, să le aibă majorate și ei”, a mai spus Plahotniuc.

Doina Secrieru

Share