Vlad Filat: Ziua Națională a României este o zi importantă pentru toți cei care vorbim limba lui Mihai Eminescu și a lui Ion Creangă

Vlad Filat: Ziua Națională a României este o zi importantă pentru toți cei care vorbim limba lui Mihai Eminescu și a lui Ion Creangă

Vlad Filat, liderul PLDM, fost Premier, a adresat următorul mesaj de Ziua Națională a României:

„Ziua Națională a României este o zi importantă pentru toți cei care vorbim limba lui Mihai Eminescu și a lui Ion Creangă. Pentru toți cei, care-i cinstim pe Ștefan cel Mare și pe Nicolae Iorga.

Ziua de 1 Decembrie ne amintește despre exemplul frumos de unitate și de înțelegere demonstrat de înaintașii noștri, unitate și înțelegere de care avem atât de mare nevoie astăzi.

Visul înaintașilor noștri a fost unul extraordinar de frumos și foarte revoluționar pentru acele timpuri: dânșii și-au propus să construiască o țară bazată pe o autonomie locală puternică, pe principii democratice autentice și pe egalitate între naționalități și religii.

Or, anume pe aceste fundamente poate fi construită o țară puternică.

Astăzi este necesar să ne amintim de moștenirea frumoasă care am primit-o. Să renunțăm la tot ce ne dezbină și ne consumă în zadar energia socială. Să revenim la unitate și înțelegere, la construcție și dezvoltare.

La mulți ani România, la mulți ani, români!
La mulți ani de pace și liniște socială, ani de dezvoltare și de bunăstare!”.

Share