Vlad Filat: Șirul ciudăţeniilor comportamentului Dlui Leancă nu se termină aici

Vlad Filat: Șirul ciudăţeniilor comportamentului Dlui Leancă nu se termină aici

Președintele Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Vlad Filat, a vorbit în cadrul unui interviu pentru MOLDPRES, despre comportamentului prim-vicepreședintelui PLDM, Iurie Leancă în ceea ce ține de votul în Parlament pentru Guvern.

Întrebat ce consideră despre faptul că Leancă nu a votat pentru Guvernul Gaburici, liderul PLDM a spus că este straniu pentru el acest comportament, la fel ca și argumentele pe care le-a adus în public. „Or, Dl Leancă a susținut inițial ideea unui Guvern minoritar, a fost acel care a acceptat chiar să candideze la funcția de Prim-ministru ca reprezentant al unui Guvern minoritar. Mai mult ca atît, la acea etapă nu-l deranja deloc votarea împreună cu comuniștii, după cum a declarat ulterior. Or, el a votat împreună cu comuniștii pentru alegerea Dlui Candu în funcția de Președinte al Parlamentului și tot el a fost acel care a mers la comuniști, încercînd să obțină votul lor pentru Guvernul pe care l-a propus Parlamentului”, a declarat Vlad Filat.

Totodată, liderul PLDM a spus că  șirul ciudăţeniilor comportamentului Dlui nu se termină aici.

„Spre exemplu, el a votat pentru candidatura lui Chiril Gaburici în partid, dar a refuzat să-l susțină în Parlament. Apropo, nu este pentru prima dată cînd Dl Leancă procedează altfel decît partidul. Spre exemplu, cînd PLDM și partenerii noștri din PPE l-au susținut la Președinția României pe Klaus Iohannis, Dl Leancă a decis să-l susțină pe Victor Ponta. În fine, toate aceste detalii îl privesc pe Dl Leancă, iar noi putem doar să constatăm aceste stranietăți în comportamentul Dlui”, a punctat liberal-democratul.

Amintim că, la 18 februarie curent, când a fost votat Guvernul condus de Chiril Gaburici, Iurie Leancă nu și-a dat votul, anterior însă, acesta a acceptat să candideze la conducerea unui Guvern minoritar și a solicitat suportul comuniștilor.

Mihaela Rotari

Share