Vlad Filat: PLDM rămâne cel mai puternic partid pro-european

Vlad Filat: PLDM rămâne cel mai puternic partid pro-european

Partidul Liberal Democrat din Moldova salută victoria obţinută în alegerile parlamentare din 30 noiembrie de către partidele pro-europene şi exprimă mulţumiri tuturor cetăţenilor care şi-au dat votul pentru Europa, pentru viitorul Republicii Moldova în marea familie a democraţiilor europene.

Rezultatul obţinut este unul care ne permite să continuăm parcursul european. În cel mai scurt timp, partidele pro-europene trebuie să-şi asume angajamentul ferm că vor constitui o majoritate parlamentară, vor oferi un guvern responsabil care să asigure parcursul european al R. Moldova. Declaraţia a fost făcută de liderul PLDM în cadrul unei conferinţe de presă.

Vlad Filat a subliniat că rezultatul înregistrat de PLDM este unul onorabil şi s-a arătat optimist vizavi de viitoarele negocieri.
„PLDM rămâne cel mai puternic partid pro-european care oferă scheletul pentru a construi o guvernare pro-europeană. PLDM va face coaliţie cu Partidul Democrat şi Partidul Liberal. Timpul este foarte scurt şi trebuie să acţionăm eficient. Ceea ce nu va negocia PLDM este integrarea europeană a R. Moldova, viitorul nostru european”, a precizat Vlad Filat.

În acelaşi timp, liderul PLDM a menţionat că „am devenit ca ţară, mai puternici. Am susţinut o lecţie a maturităţii. Trecând prin această mare încercare, cred că toţi am înţeles care sunt necesităţile ţării, pentru a avea o dezvoltare durabilă”.

De asemenea, Vlad Filat a făcut un apel la unitate şi responsabilitate către toată clasa politică, pentru a menţine stabilitatea şi a nu admite segregarea societăţii pe diverse criterii.

Mihaela Rotari

Share