Vlad Filat: În acest proces sunt judecat eu şi în joc este viaţa mea

Vlad Filat: În acest proces sunt judecat eu şi în joc este viaţa mea

Prima ședință de judecată într-un dosar în care este vizat ex-Premierul Vlad Filat a avut loc astăzi la Judecătoria Chișinău, cu sediul Centru, informează OFICIAL.

Potrivit www.unimedia.info, Vlad Filat a declarat că își dorește un proces de judecată corect.

„Din 1200 de zile de când sunt în izolare totală, știu codul de procedură penală și cel de executare pe de rost. Puteți face și un test. Noi înţelegem că acuzarea începe de la un aspect formal, însă eu cred că un proces de judecată trebuie să înceapă corect. La acest capitol vreau să mai fac o referinţă. Toate aceste solicitări ale procurorilor, la faza de urmărire penală, nu sunt satisfăcute la această etapă. Noi, conform legii, ne-am adresat la procurorul ierarhic superior, însă nu am primit răspuns. Dacă trecem la procedura de examinare a dosarului, trebuie să avem răspuns la examinarea dosarului”, a menționat ex-Premierul.

Vlad Filat a cerut să i se permit să facă declarații după ședințele de judecată. „Jur solemn că mă voi axa strict pe dosar. Dacă voi încălca, puteți să-mi retrageți acest drept”, a spus el.

Pe de altă parte, potrivit sursei citate, procurorul a cerut ca Filat să nu aibă dreptul ca să vorbească cu presa pentru că unele probe pot fi divulgate de către inculpat.

Ulterior, Filat a mulțumit pentru că procesul acesta este public. „Acest proces nu este doar un proces simplu, dar este unul în care sunt judecat eu şi în joc este viaţa mea”, a mai spus el.

Următoarea ședință va avea loc la 20 februarie curent.

Amintim că, ex-Premierul este acuzat de spălare de bani în proporții deosebit de mari. Vlad Filat se declară nevinovat.

Mihaela Rotari

Share