Vlad Filat explică, într-un nou mesaj, de ce nu poate face dezvăluiri acum

Vlad Filat explică, într-un nou mesaj, de ce nu poate face dezvăluiri acum

Ex-premierul Vlad Filat explică, într-o postare pe o reţea de socializare, de ce nu poate face acum dezvăluirile despre care spunea anterior că „ar arunca totul în aer”.

Iată mesajul liderului PLDM, transmis prin avocat:

„Inteleg ca oamenii asteapta sa vorbesc. Vreau sa stiti ca eu o sa vorbesc, dar imi doresc atat de mult ca vorbele si probele pe care urmeaza sa le prezent, sa raspunda la unele intrebari cu care se confrunta societatea.

Nu vreau sa se intample acum asa cum se intampla in dosarul meu, unde martorii sunt intimidati iar probele distruse.

Sper ca a ramas putin timp pana cand voi putea vorbi in fata unor procurori si judecatori onesti.

Pentru a nu lasa loc de speculatii, si ma refer aici la regretele pe care le am:

Regret, in primul rand, asa cum am mai spus, ca nu am reusit sa indreptatesc asteptarile care au fost investite in mine de mii de oameni, regret ca nu am avut suficienta sustinere, poate si caracter, sa duc la bun sfarsit multe lucruri bune pe care le-am initiat. ( n.a. Vezi DECLARATIA din 13 octombrie 2013)
Cu toate aceste regrete, raman convins ca atata timp cat sunt oameni care isi iubesc tara si sunt gata sa-si asume anumite sacrificii, se va reusi sa avem o Moldova in care oamenii sa se simta liberi si sa fie guvernati democratic.

Cand m-am referit la tradarea moldovenilor, am avut in vedere ce s-a intamplat in parlament, dar si in teritoriu. Ma refer in primul rand la fostii mei colegi. Colegi in care am avut incredere, pe care i-am sustinut, colegi pe care i-am tratat cu mult respect, unii mi-au fost mai mult decat colegi, i-am crezut prieteni. Accept ca au renuntat la mine intr-un moment atat de complicat pentru mine. Accept ca nu mai vad in mine un om care ii poate sustine sa-si faca o cariera frumoasa, dar faptul ca si-au tradat colegii de partid care i-au facut deputati, ca si-au tradat alegatorii, ma doare. Pentru mine e trist, pentru tara aceasta practica e periculoasa.

Natalia Morari, astept intrebarile si sper ca voi avea conditiile necesare sa pot sa va raspund sincer la ele. Trebuie sa stiti insa ca toata corespondenta imi este verificata si s-ar putea sa fiu nevoit sa evit unele raspunsuri, pentru ca acestea vor ajunge mai intai la cei care m-au izolat, iar puterea mediatica pe care o au, ar putea intr-o fractiune de secunda schimba accentele mesajului meu inainte ca acesta sa fie publicat, iar eu, izolat total, nu voi fi in stare sa vin cu rapid cu o replica.

p.s.:
Urmaresc si ma minunez cati curajosi au aparut dupa arestarea mea. Acestia lupta cu mine stiind ca nu am cum sa le raspund, fiind izolat total si redus la tacere. Vreau sa le dau un sfat: sa lupte pentru ceva, nu impotriva cuiva. Sa sperii pe cineva cu puscaria, care este in puscarie, trebuie sa fii cel putin naiv, daca nu prost. Daca pentru mine aceasta enorma incercare reprezinta prezentul, pentru ei este viitorul.”
*acest mesaj a fost transmis de avocat si postat de admin

Mihaela Rotari

Share