Vlad Filat despre demisia lui Gaburici: Un pas regretabil, dar curajos

Vlad Filat despre demisia lui Gaburici: Un pas regretabil, dar curajos

Regret decizia premierului Republicii Moldova, Chiril Gaburici, de a-şi prezenta demisia. În acelaşi timp este o decizie firească, în lumina ultimelor informaţii privind suspiciunile despre studiile sale. Apreciez pasul ca fiind unul demn şi curajos, care poate servi drept precedent pentru clasa politică din Republica Moldova. Declaraţia a fost făcută de preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, în cadrul unui briefing de presă cu privire la demisia premierului.

Vlad Filat a mulţumit lui Chiril Gaburici şi echipei sale pentru munca depusă într-o perioadă extrem de complicată, internă şi regională, marcată de instabilitate politică şi în cadrul unui guvern minoritar.

„S-a muncit mult, conştiincios şi e regretabil că multe lucruri nu au putut fi duse la bun sfârşit. În acest moment, este de datoria noastră sa identificăm cât mai rapid soluţii, pentru a asigura Republica Moldova cu o guvernare eficientă. Vom începe imediat acest dialog”, a spus Vlad Filat.

Liderul PLDM a subliniat că deja a comunicat în acest sens cu şeful statului, Nicolae Timofti, cu preşedintele PDM, Marian Lupu, şi urmează să-l contacteze pe Mihai Ghimpu, dar şi pe toţi cei care doresc continuarea parcursului european al Republicii Moldova.

„Poziţia PLDM este binecunoscută şi a fost enunţată şi anterior. Ne dorim o majoritate clară şi stabilă, care să acorde sprijin politic deplin noului guvern. Numai astfel vom putea face faţă problemelor cu care se confruntă ţara noastră”, a subliniat Vlad Filat.

Preşedintele PLDM a lansat un apel la calm şi responsabilitate, în contextul alegerilor locale din 14 iunie.

„Îi îndemn pe cetăţeni să voteze cu maximă responsabilitate, să voteze persoane care au capacitatea să gospodărească primăriile, raioanele şi oraşele Republicii Moldova, oameni care au demonstrat că pot dezvolta comunităţile noastre. Iar acele partide care promovează separatismul şi interesele străine Republicii Moldova să fie taxate”, a accentuat Vlad Filat.

 

Maria Roşca

Share