Vlad Filat: Avem cu ce ne mândri şi ce arăta lumii întregi (foto)

Vlad Filat: Avem cu ce ne mândri şi ce arăta lumii întregi (foto)

Aflat în vizită în oraşul Soroca, liderul PLDM, Vlad Filat, a profitat de ocazie şi a făcut un tur al cetăţii recent restaurate. Unicul monument de istorie şi artă medievală din Republica Moldova este asaltat în prezent de sute de turişti veniţi din diferite regiuni ale ţării pentru a admira fortăreaţa.

Vlad Filat, însoţit de președintele degrevat al raionului Soroca, Victor Său, şi muzeograful Nicolae Bulat a vizitat turnurile, paraclisul, cazematele, precum şi muzeul, unde se află copia sabiei lui Ştefan cel Mare.

Nicolae Bulat a povestit că după prima etapă de restaurare urmează restabilirea beciurilor, a galeriilor de circulaţie şi a sălilor de expoziţie.

„Este foarte important de dus la bun sfârşit toate lucrările pentru ca bijuteria medievală să devină un punct de atracţie pentru turiştii din toată lumea. Avem cu ce ne mândri şi ce arăta lumii întregi”, a spus Vlad Filat.

Restaurarea fortăreţei a avut loc în cadrul Programului european de Cooperare Transfrontalieră România-Ucraina-Republica Moldova. Costul total al proiectului de reconstrucţie este de 3 milioane de euro, bani proveniţi din fondurile europene.

filat26iun15a1 filat26iun15a2 filat26iun15a3 filat26iun15a4 filat26iun15a5 filat26iun15a6

 

Share