Vlad Filat a avut o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe al României

Vlad Filat a avut o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe al României

Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a avut o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe al României, Bogdan Aurescu. Subiectul discuţiei a vizat situaţia social-politică din ţara noastră, rezultatele scrutinului local, crearea majorităţii parlamentare pro-europene şi instalarea noului guvern, care să continue realizarea reformelor vitale pentru dezvoltarea şi modernizarea Republicii Moldova.

Vlad Filat a mulţumit diplomatului român pentru sprijinul substanţial pe care guvernul de la Bucureşti îl acordă ţării noastre în implementarea unor proiecte importante ce ţin de asigurarea securităţii energetice, infrastructură, educaţie, precum şi pentru susţinerea politică exprimată la cele mai înalte foruri europene.

„Este vital pentru viitorul Republicii Moldova să întreprindem acţiuni hotărâte în direcţia consolidării unei majorităţi parlamentare ferme şi instalării unui guvern funcţional, cu sprijin politic deplin. Doar astfel vom putea avansa în implementarea proiectelor, îndreptate spre binele cetăţenilor şi în atingerea obiectivului de integrare europeană”, a menţionat Vlad Filat.

La rândul său, şeful diplomaţiei române a subliniat că alegerile din 14 iunie au demonstrat pregnant opţiunea cetăţenilor pentru modelul european de dezvoltare, demers pe care România îl susţine plenar. Bogdan Aurescu a reconfirmat angajamentul României pentru parcursul european al Republicii Moldova, în contextul implementării Acordului de Asociere cu UE.

La întrevedere a participat Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al României în Republica Moldova, Marius Lazurca.

 

Doina Secrieru

Share