Vlad Bătrîncea s-a adresat la Procuratură

Vlad Bătrîncea s-a adresat la Procuratură

Vlad Bătrîncea, șef al fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS), a depus cerere la Procuratura Generală cu privire la imaginile video apărute în spațiul public la data 20 iulie 2023, în care au fost captate eventualele acțiuni de nimicire și îngropare ale unor cantități impunătoare de păcură.

Potrivit politicianului, locul și identitatea făptașilor rămân a fi stabilite cu veridicitate de organele de resort.

„De menționat că, anterior niciun reprezentant autorizat al „Termoelectrica” S.A. nu a anunțat asupra unor potențiale lucrări care s-ar încadra acțiunile captate de imaginile video. Concomitent, au apărut mai multe articole jurnalistice în care s-au menționat suspiciuni asupra faptului ca acțiunile prezintă distrugerea păcurii de proasta calitate, achiziționata anterior in urma licitațiilor din anul 2022.

Consider oportună efectuarea unui control amănunțit exercitat de organul de urmărire penală, cu elucidarea aspectelor care au stat la baza acțiunilor enunțate supra precum și eventuala atragere la răspundere a persoanelor vinovate de încălcarea legislației în legătură cu informațiile comunicate” – a declarat Vlad Bătrîncea.

Share