Vlad Batrîncea a avut o discuție cu Igor Grosu pe marginea dezbaterilor: Așteptăm echipa PAS la Palatul Republicii

Vlad Batrîncea a avut o discuție cu Igor Grosu pe marginea dezbaterilor: Așteptăm echipa PAS la Palatul Republicii

Secretarul general al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), partid care face parte din Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, Vlad Batrîncea spune că, în această dimineață, a luat legătura cu președintele Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Igor Grosu și i-a transmis Regulamentul pentru dezbaterile publice, informează OFICIAL.

„De asemenea, au fost transmise și temele principale pentru dezbateri, la care cetățenii Republicii Moldova așteaptă răspuns de la principalii concurenți electorali. E vorba de: „economie; dezvoltare regională; politici sociale; educație; justiție și combaterea corupției; reglementarea transnistreană; politică externă””, notează Batrîncea, pe facebook.

Socialistul mai spune că oamenii trebuie să cunoască cine sunt cei care pretind la votul lor. „Cetățenii trebuie să poată compara nivelul de profesionalism și pregătire al echipelor principalilor concurenți electorali. Alegătorii au dreptul să cunoască platformele electorale și planurile celor care aspiră la guvernare. Dezbaterile publice civilizate reprezintă un element de bază al alegerilor democratice. De asta am făcut o invitație să avem o confruntare de echipe și idei. Prestanța echipelor și confruntarea ideilor nu pot fi înlocuite nici cu fabrica de trolli, nici cu analiști și politologi angajați politic, nici de sateliții electorali sau actori externi”, adaugă socialistul.

Deocamdată, comunică Batrîncea, nu a primit nici un răspuns de la PAS. „Totuși, sperăm că PAS va ține cont de interesul sporit al cetățenilor față de aceste dezbateri și va da dovadă de maturitate, ca să accepte provocarea noastră. Așteptăm echipa PAS la Palatul Republicii, azi, la 19.00. Cetățenii țării așteaptă aceste dezbateri”, a conchis el.

Amintim că, la 5 iulie, Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor a invitat Partidul Acțiune și Solidaritate la dezbateri electorale publice și s-a propus a fi dezbătute 6 subiecte de importanță pentru țară.

Mihaela Conovali

Share