Vizita la Chișinău a ministrului de Externe al Croației, discutată

Vizita la Chișinău a ministrului de Externe al Croației, discutată

Ministrul Afacerilor Interne și Integrării Europene, Nicu Popescu a avut, astăzi, o întâlnire la ministerul de externe cu Marija Kapitanović, ambasadoarea Republicii Croația în Republica Moldova cu reședința la București, transmite OFICIAL.

Oficialii au consemnat bunele relații existente între cele două state și au discutat despre domeniile prioritare de cooperare între Republica Moldova și Croația, un subiect important constituindu-l modalitățile de impulsionare a relațiilor comercial-economice.

„Am exprimat aprecierea sprijinului continuu al Croației pentru agenda europeană a țării noastre și atenția specială acordată pentru consolidarea dialogului dintre UE și statele Parteneriatului estic în timpul președinției rotative a Consiliului UE.

Valorificarea platformei Comisiei interguvernamentale moldo-croate pentru integrare europeană și continuarea consultărilor politice pe dimensiunea integrării europene reprezintă o oportunitate ce poate genera rezultate bune pentru noi în vederea preluării bunelor practici în domeniile cheie de cooperare: armonizarea legislației, consolidarea capacităților instituționale precum și comunicarea cu publicul larg pe aspecte ce țin de integrare europeană”, spune Popescu.

De asemenea, un subiect aparte a constituit vizita la Chișinău a ministrului de externe al Republicii Croația, Gordan Grlić Radman.

Cristina Parfeni

Share