Vitalia Pavlicenco: „Trebuie să ne coagulăm, ca să nu avem două opoziții pe dreapta și să câștige inamicul anti-român”

Vitalia Pavlicenco: „Trebuie să ne coagulăm, ca să nu avem două opoziții pe dreapta și să câștige inamicul anti-român”

Președintele Partidului Național Liberal (PNL), Vitalia Pavlicenco a oferit mai multe detalii cu privire la ședința statutară a Delegației Politice Naționale a PNL, în cadrul căreia s-a discutat „despre situația politică, dar mai ales despre coagularea forțelor pro-occidentale”.

Solicitată de www.oficial.md pentru a afla mai multe detalii cu privire la acțiunile întreprinse de PNL pentru consolidarea forțelor, liderul PNL a precizat că sunt mai multe opțiuni, însă „avem și variante de rezervă, dacă unele partide vor fi animate de prea mari orgolii politice, personale sau dacă depind prea mult de patroni”.

„PNL a inițiat mereu mese rotunde, platforme și dialoguri bilaterale sau negocieri cu mai multe partide concomitent. La fel, am fost primul partid (în a doua formulă – cu președintele Mircea Rusu), care a inițiat în 2001 coagularea forțelor și s-a creat AMN, apoi Blocul electoral „Moldova Democrată”. Acum avem în față câteva variante: discutăm cu partide separat și mergem pe decizii comune privind alierea a două partide, a trei partide și tot așa ori inițiem o masă rotundă, să discutăm dacă e posibil să nu se meargă în alegerile viitoare cu două opoziții de dreapta. Dar o spun din capul locului că avem și variante de rezervă, dacă unele partide vor fi animate de prea mari orgolii politice, personale sau dacă depind prea mult de patroni”, a conchis liderul PNL.

Vitalia Pavlicenco a vorbit despre inițiativa PNL-ului adresată forțelor pro-occidentale din Republica Moldova.

„Acum am trimis unor lideri politici invitații să ne sfătuim, dacă e posibil. Da, știm că nu e ușor, mai ales că, se pare, unele partide nu își aparțin. Știm că unii zic: „PNL nu are procente, nici rating, nici bani, ce se mai bagă atâta?!”. Noi avem, însă, oameni fideli, atașați unei idei curate, unioniste, care își face tot mai mult loc în politică și devine atrăgătoare, de neglijat pentru mai mulți politicieni, care considerau anterior unionismul ca ceva marginal, extremist și radical. Fără orgolii, duplicitate, fără interese pecuniare ascunse, trebuie să ne coagulăm, ca să nu avem două opoziții pe dreapta și să câștige inamicul anti-român”, a declarat Pavlicenco.

Mihaela Conovali

Share