Vitalia Pavlicenco, realeasă în funcția de președinte al PNL

Vitalia Pavlicenco, realeasă în funcția de președinte al PNL

Vitalia Pavlicenco a fost realeasă în funcția de președinte al Partidului Național Liberal (PNL). Duminică, 25 octombrie, și-a ținut lucrările Congresul al IV-lea al Partidului Național Liberal, convocat de Delegația Politică Națională (DPN) din 5 iulie 201, informează Oficial.

Pe ordinea de zi a forului suprem al național-liberalilor au fost următoarele chestiuni: Raportul DPN privind activitatea PNL în perioada dintre congrese, Raportul Comisiei Centrale de Cenzori, Raportul Curţii de Onoare şi Arbitraj, alegerea preşedintelui PNL, alegerea Delegaţiei Politice Naţionale a PNL, alegerea Comisiei Centrale de Cenzori, alegerea Curţii de Onoare şi Arbitraj, adoptarea Hotărârii ”Cu privire la imuabilitatea valorilor național-liberale în stânga Prutului” și a Manifestului-Apel al PNL din Republica Moldova ”În EUROPA – prin ROMÂNIA” privind imperativul solidarizării naționale pentru Refacerea unității românești.

Norma de reprezentare stabilită pentru alegerea delegaților la Congres este de 1 la 100. În total, au fost desemnate ca delegați la congres 156 de persoane, din care au fost prezente în jur de 130 de delegați.

Totodată, la congresul PNL au fost prezenți un număr de 78 de invitați din cei 98 – național-liberali și prieteni-membri ai Consiliului Unirii, din partea AVR-92 ”Tiras-Tighina”, care au fost mereu alături și împreună cu PNL în acțiunile proUnire cu România, din 2012 pănâ în prezent, precum și pe listele PNL în ultimele două campanii electorale.

Congresul a reales-o, în funcția de președinte al PNL, pe Vitalia Pavlicenco, și a ales noile componențe ale Delegației Politice Naționale, Comisiei Centrale de Cenzori și Curții de Onoare și Arbitraj.

S-a acceptat, de asemenea, la Congres, ca în funcțiile de vicepreședinți, de Secretar și de membri ai Biroului Permanent Central să fie desemnate persoane în prima ședință a noii DPN, acordându-se o lună pentru înscrierea doritorilor de a candida, care își vor asuma în mod conștient, și nu doar formal, responsabilitățile statutare.

Mihaela Rotari

Share