Viorel Cibotaru: Nu m-ar mira săvârşirea unei abateri în legislație

Viorel Cibotaru: Nu m-ar mira săvârşirea unei abateri în legislație

Chiar dacă modificarea legislaţiei electorale cu un an înainte de alegeri nu e admisă, nu poate fi exclusă nici varianta desfăşurării alegerilor anticipate în baza unui nou sistem electoral. De această părere este liderul PLDM, Viorel Cibotaru.

„Actuala guvernare a încălcat de numeroase ori legislația Republicii Moldova. De aceea, săvârşirea unei abateri în legislație nu m-ar mira”, a declarat el pentru www.oficial.md.

El a declarat că, nu l-ar surprinde dacă ar avea loc aceste alegeri. „Pe mine nu m-ar mira nici o crimă sau încălcare a legislației, pe care ar putea-o comite actualul regim”, a spus liderul PLDM.

Totodată, Viorel Cibotaru a menționat și rolul Comisiei de la Veneția în luarea unei hotărâri determinante privind preconizata modificare a sistemului electoral. „Dacă ei vor schimba sistemul electoral conform criteriilor Comisiei de la Veneția și standardelor de bune practici, vor trebui să ţină cont de faptul că, cu un an de zile înaintea alegerilor fie anticipate, fie ordinare, nu se modifică Codul electoral. Respectiv, dacă vor proceda altfel, vor încălca spiritul democrației europene, așa cum noi o cunoaștem astăzi”, a precizat liderul PLDM.

Mihaela Conovali

Share