VIDEO// Vladimir Voronin numește compania Kroll fantomă și nu crede în eficiența ei

VIDEO// Vladimir Voronin numește compania Kroll fantomă și nu crede în eficiența ei

„Cei care au furat  miliardul – sunt hoți legalizați și cu ei – trebuie să ne luptăm, fără să mai așteptăm o companie fantomă ca Kroll” – a declarat, Președintele Partidului Comunist, ex-președintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, în cadrul emisiunii „Important”  difuzată în seara zilei de ieri, la postul de televiziune privat TVC 21.

Astfel, Voronin a mai precizat că la „furtul secolului“ au fost implicate, în primul rând, oficiali de rang înalt, care guvernau țara în acea perioadă.

Prin declarațiilor sale, Vladimir Voronin și-a expus clar  poziția vis-a vis de compania Kroll, specificâd că, nu crede în eficiența anchetei desfășurate de Kroll, angajată de BNM pentru o taxă de circa 1 mln de dolari, pe care va trebui să o achite statul, plus un procent consistent, în cazul care vor fi returnate mijloacele financiare.

Mai mult, potrivit liderului PCRM, cetățenii Republicii Moldova nu trebuie să achite din buzunar sute de mii de dolari pentru o firmă fantomă ca Kroll.

Potrivit liderului PCRM, cetățenii moldoveni nu ar trebui să plătească sute de mii de dolari pe firme-fantomă, cum ar fi Kroll.

Anterior, compania Kroll a fost învinuită în mod repetat, precum că efectuează investigații la comandă sau în interesele persoanelor comanditare.

Compania Kroll a fost angajată în perioada când Guvernul Republicii Moldova era condus de reprezentanți ai Partidului Liberal Democrat din Moldova.

Precizăm că, publicaţia de limbă rusă Komsomoliskaia Pravda a publicat o serie de articole în care afirmă  că, Kroll activează la comandă, iar de obicei rezultatele  investigaţiei sunt favorabile comanditarului.

Share