(VIDEO) Vicepremierul pentru Integrare Europeană: Ne aflăm astăzi la Luxembourg pentru că am îndeplinit cele 9 condiționalități ale UE

(VIDEO) Vicepremierul pentru Integrare Europeană: Ne aflăm astăzi la Luxembourg pentru că am îndeplinit cele 9 condiționalități ale UE

Cristina Gherasimov, vicepremierul pentru Integrare Europeană, în cadrul unei conferințe de presă susținută la Luxemburg, a declarat că astăzi va fi dat startul oficial al negocierilor pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, acesta fiind un moment istoric, pe care îl așteptăm cu toții, în calitate de țară și cetățeni, informează OFICIAL.

Oficialul a precizat că, în cadrul conferinței, statele-membre ale Uniunii Europene vor prezenta cadrul de negocieri, care va sta la baza negocierilor din următorii ani.

„Domnul Prim-ministru Dorin Recean va prezenta poziția de țară pentru negocierile care urmează, prin care noi vom accepta cadrul de negociere prezentat de statele-membre”, a menționat vicepremierul.

Cristina Gherasimov  a mai spus că „putem fi cu toții mândri, că în doar 2 ani de zile am reușit să avansăm atât de mult – de la obținerea statutului de țară-candidată până la deschiderea oficială a negocierilor”.

E fost într-adevăr un efort de echipă, și nu e vorba doar de echipa Guvernului, e vorba și de Parlament, experți, societatea civilă, membri ai diasporei”, a mai spus ea.

Totodată, vicepremierul a menționat: „Ne aflăm astăzi aici pentru că am îndeplinit cele 9 condiționalități, însă aceasta nu înseamnă că reformele s-au încheiat, din contra – reformele continuă”.

Share