(VIDEO) Șeful statului, după ședința CSS: Am solicitat stare de urgență. Toate instituțiile statului sunt în alertă

(VIDEO) Șeful statului, după ședința CSS: Am solicitat stare de urgență. Toate instituțiile statului sunt în alertă

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu a declarat că a dispus Guvernului să ceară Parlamentului declararea stării de urgență în Republica Moldova, în legătură cu faptul că în această dimineață Rusia a lansat atacuri militare asupra Ucrainei, informează OFICIAL.

„În această dimineață, am convocat ședința Consiliului Suprem de Securitate (CSS) pentru a analiza situația creată. Am stabilit că Guvernul va cere Parlamentului să declare stare de urgență în țară. Astăzi va fi convocată și ședința Comisiei Situații Excepționale pentru a întreprinde un șir de acțiuni. Am dispus intensificarea eforturilor de patrulare în țară, pentru a preveni eventuale provocări”, a declarat Maia Sandu, în cadrul unui briefing de presă.

Totodată, ea a solicitat cetățenilor care se află în vizită sau în ședere în Ucraina să se întoarcă acasă.

„Toate punctele de trecere a frontierei sunt deschise și funcționează în regim extins. Mai multe curse cu destinația Ucraina au aterizat astăzi pe Aeroportul Internațional Chișinău. Vom ajuta oamenii care au nevoie de sprijinul nostru. Suntem pregătiți să acomodam câteva zeci de mii de oameni din Ucraina. Rugămintea mea către cetățeni este să fim cu toții mai înțelegători”, a precizat președintele.

De asemenea, ea a făcut apel către autoritățile administrației publice să fie disponibile și la datorie.

„Toate instituțiile statului sunt în stare de alertă, iar prioritatea numărul unu este în continuare securitatea oamenilor”, a conchis Maia Sandu.


Cristina Jicol

Share