(VIDEO) Protest la Primăria Chișinău: „Până în ultima clipă am vrut, am sperat că o să respecte legea, acum să-și asume consecințele”

(VIDEO) Protest la Primăria Chișinău: „Până în ultima clipă am vrut, am sperat că o să respecte legea, acum să-și asume consecințele”

UPDATE 09.20: Andrei Năstase a îndemnat cetățenii să vorbească cu rudele din diasporă.

„Vorbiți cu diaspora. În România se organizează în curând un mare protest al diasporei, și-au declarat intenția de a veni acasă peste 1 milion de oameni special pentru asta. Așa ar trebui să procedăm și noi. Vom comunica cu diaspora și vom decide cu privire la acțiunile noastre comune deja nu în 25 țări, dar de ce nu aici acasă?! Urmăriți-ne și vom cunoaște din oră în oră acțiunile noastre ulterioare. Vă mulțumim!”, a conchis Năstase.

UPDATE 09.15: Maia Sandu a declarat că se încheie prima acțiune din noua viață, o viață împotriva dictaturii.

„Cel mai important lucru pe care trebuie să-l reținem e să credem în noi, în puterea noastră. Noi suntem mulți, puternici, și adevărul este de partea noastră. Regimul lor dictatorial a fost botezat aseară. Toată lumea a văzut cine sunt ei. Nimeni nu poate să ne mai dezbine și nu va mai avea nici o reușită. Acum important e să nu lăsăm mâinile în jos și să avem încredere în noi. Suntem mulți, o să lucrăm peste tot în țară. În curând o să revenim cu mai multe detalii. Nu o să divulgăm toate planurile ca ei să se pregătească, treptat, trebuie să fim atenți. Noi o să revenim în fiecare sector, în fiecare raion, dacă va trebui în fiecare sat. Ne revedem în curând, vă mulțumim, mergeți acasă, vă odihniți, prindeți la putere, mâncați, pentru că avem o luptă importantă în înainte. Noi o să o câștigăm!”, a spus Sandu.

Un nou protest are loc în aceste clipe, în fața Primăriei, față de nevalidarea alegerilor locale din municipiul Chișinău.

Lidera PAS, Maia Sandu, a spus că blochează intrarea în Primărie până la ora 9.00.

„Au blocat străzi și vor să ne pună pe umerii noștri aceste incomodități ale chișinăuienilor. Noi le spunem că o să fim peste tot, acolo unde nu-și imaginează, o să-i surprindem de acum încolo de dimineață până seara cu acțiunile noastre, să se pregătească, să nu se relaxeze, pentru că ei sunt cei care ne-au declarat război, noi suntem oameni pașnici. Până în ultima clipă am vrut, am sperat că o să respecte legea, acum să-și asume consecințele. Noi vom acționa în cadrul legii, dar vom face tot posibilul pentru a ne apăra democrația. Astăzi, continuăm cu acest eveniment de blocare a intrărilor în Primăria Chișinău, până la 9.00”, a precizat Sandu.

La rândul său, liderul Platformei DA, Andrei Năstase, primarul ales al mun. Chișinău, a venit cu un avertisment și o claritate pentru cetățeni. „În semn de avertisment, ca să înțeleagă toți, nu noi am blocat drumurile, dar suntem în stare să le blocăm, în semn de protest împotriva dictaturii criminale. De azi încolo, să știe clar acest lucru – cei care au pus bazele dictaturi în RM. Vă invit să rămâneți aici. Astăzi, pe parcursul zilei, vom comunica, vom veni cu mesaje pe rețelele de socializare, vom ieși în conferință de presă, să spunem ce facem mai departe, astfel încât rezistența noastră să continue”, a punctat Năstase.

De menționat că, protestatarii scandează: „Jos mafia!”.

Mihaela Rotari

Share