(VIDEO) Protest la MADRM: Satele nu pot trăi fără agricultură modernă

(VIDEO) Protest la MADRM: Satele nu pot trăi fără agricultură modernă

UPDATE 11.50: Platforma DA își asumă principalele angajamente pentru următorii 2 ani:

– asigurarea localităților cu apeducte, gazoducte, canalizare, iluminat stradal, etc.;
– depolitizarea procesului de repartizare a alocațiilor financiare pentru drumuri;
– lansarea programului „Salvarea satelor” pe baza a două componente: dezvoltarea agroindustrială și modernizarea infrastructurii localităților;
– triplarea FNDAMR;
– crearea unei rețele moderne de irigare;
– industrializarea zonelor rurale prin crearea mai multor companii mici și mijlocii;
– interzicerea accesului la subvenționare și arendă a companiilor din offshore;
– limitarea importurilor produselor agroindustriale;
– asigurarea accesului direct la produsele agroalimentare.

„Lista nu se încheie aici, avem un program amplu cu identificarea surselor de finanțare necesare”, a spus Alexandru Slusari.

Platforma Demnitate și Adevăr (PDA) desfășoară un protest în fața sediului Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, față de politicile ineficiente ale acestuia față de antreprenorii de la sate, fermieri, agricultori.

Vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari, a menționat că formațiunea știe ce trebuie de făcut în agricultură și pot conduce ministerul Agriculturii.

„Jumătate din satele noastre au acces la apă potabilă, iar 4% canalizare. Satele mor și noi trebuie să constatăm cu tristețe că dacă nu întreprindem măsurile urgente, peste 2-3 ani procesul va fi unul ireversibil. Satul nu poate trăi fără agricultură modernă și sectorul agroindustrial modern. Nu credem în perspectiva rachetelor cosmice și automobilelor produse în R. Moldova. Avem agricultura concentrată într-un grup de agenți economici. Ori mergem pe formula să distrugem satele, ori pe altul”, a spus Alexandru Slusari.

Cristina Parfeni

Share