(VIDEO) Protest la Curtea Constituțională! PAS: Miercuri va fi luată o decizie importantă

(VIDEO) Protest la Curtea Constituțională! PAS: Miercuri va fi luată o decizie importantă

În fața Curții Constituționale are loc un nou protest, pentru „a apăra instituția de încercările de lovitură de stat”. Acesta se desfășoară la inițiativa Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), informează OFICIAL.

Deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, a îndemnat pe cei care pot să se alăture acțiunii, care a început la ora 8.00. „Suntem la Curtea Constituțională pentru a apăra instituția de încercările de lovitură de stat din partea PSRM-Șor și luării sale în captivitate de către această grupare. Cine are posibilitate să vină, vă așteptăm aici, pe strada Al.Lăpușneanu.Protestul nostru este unul pașnic și legal. Și asta cu toate că gruparea PSRM-Șor acționează cu încălcarea flagrantă a Constituției și legii”, a declarat parlamentarul.

Igor Grosu, președintele interimar al PAS, a declarat: „Nu avem dreptul să riscăm în această săptămână. Trebuie azi, mâine, poimâine… să fim prezenți aici, în fața Curții. Unicul lucru de care ei se tem sunt oamenii, se tem de oameni mulți. Miercuri aici va fi luată o decizie importantă, care ține de starea excepțională. Așa cum am argumentat noi, a fost o acțiune negândită, ei au făcut-o pentru a nu admite dizolvarea Parlamentului. Noi trebuie să fim aici prezenți, noi vom fi permanent aici – cel puțin până miercuri”.

Cristina Gurez

Share