(VIDEO) Protest la CEC

(VIDEO) Protest la CEC

UPDATE 14.00: După întrevederea cu reprezentanții Comisiei, Igor Grosu a spus: „A fost o discuție cu scântei, cu de toate. CEC, astăzi, de la 14:00 începe ședința. Ceea ce am simțit noi din cele spuse e că ar fi dispuși să revină asupra deciziei. Acum vom vedea cum ei corectează, pentru că soluții există”.

Alexandru Slusari, vicepreședintele Platformei DA, a comunicat: „Noi am venit cu cifre, cu logică. Acum, la 14, vom vedeam cine este cu poporul”.

De menționat că la întrevedere cu reprezentanții Comisiei au fost reprezentanții Platformei DA și cei de la PAS.

UPDATE 12.55: Prin urmare, Grosu a anunțat că a solicitat o discuție cu conducerea CEC. „Mergem să le transmitem toată durerea noastră și să vedem dacă au de gând să revină pe calea cea dreaptă”, a anunțat Grosu.

UPDATE 12.40: Liderul PAS, Igor Grosu, în cadrul acțiunii de protest, a declarat: „Bandiții nu se liniștesc. Au încercat să închidă gura Curții Constituționale, au încercat să facă în așa fel încât să nu fie stabilită data alegerilor anticipate. Au încercat să spună că nu sunt bani. Acum au venit cu această decizie – 139 de secții de vot. Este o batjocură față de diaspora noastră. 100 de mii de oameni din diasporă s-au înregistrat prealabil. 250 de mii au votat la prezidențiale. Trebuie să insistăm să fie deschise mai multe secții de vot”.

În aceste momente, în fața Comisiei Electorale Centrale (CEC) se desfășoară o acțiune de protest, informează OFICIAL.

Manifestarea este organizată de reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritate, însă și-au anunțat susținerea de a participa în cadrul acțiunii mai multe partide.

Participanții solicită membrilor CEC „să facă dreptate diasporei”, în urma deciziei de a constitui 139 de secții de votare cetățenilor Republicii Moldova aflați peste hotarele țării.

Prezent la acțiunea de protest, liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a spus că ar fi un cadou prea frumos dacă se va cere demisia CEC: „Iată de ce cerem revizuirea deciziei”.

Mihaela Conovali
Share