(VIDEO) Președintele Sandu: Acțiunile de a destabiliza situația sunt tot mai frecvente. Să nu ne lăsăm manipulați

(VIDEO) Președintele Sandu: Acțiunile de a destabiliza situația sunt tot mai frecvente. Să nu ne lăsăm manipulați

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, în cadrul unui briefing de presă, a condamnat cu fermitate atacul masiv cu rachete, de ieri, al Federației Ruse asupra mai multor ținte civile din Ucraina și a declarat că rachetele care au traversat neautorizat spațiul aerian al Republicii Moldova reprezintă o încălcare flagrantă a spațiului aerian și a neutralității noastre, comisă de forțele armate ruse, informează OFICIAL.

„Republica Moldova e o țară pașnică – am spus acest lucru de fiecare dată și am demonstrat prin acțiuni acest lucru. Noi respectăm suveranitatea și integritatea altor țări și cerem să fie respectate și hotarele noastre.

Noi facem totul pentru a menține pacea, dar presiunile cresc în fiecare zi. Acțiunile de a dezbina și destabiliza situația sunt tot mai frecvente și în creștere. E de datoria noastră, de cetățeni – să nu ne lăsăm manipulați și provocați, să nu ne lăsăm folosiți de cei care își doresc război și haos. Cei care promovează și justifică războiul trebuie să fie sancționați dur. Acei oameni care justifică uciderea ucrainenilor la ei acasă sunt periculoși pentru cetățeni.

Nu vom permite dezbinarea și promovarea urii! Încercările de destabilizare sunt făcute de „gruparea pentru hoție și război”, care e gata să dea foc la țară pentru a scăpa de închisoare pentru furturile comise în trecut. Ei încearcă să folosească situația dificilă în care se află țara pentru a crea destabilizare și haos. Ei așa de tare își doresc să ajungă la putere încât promit Moscovei să răstoarne ordinea constituțională și să instaleze un guvern prin care Rusia să folosească țara noastră în război. Le spun clar: Nu vă faceți iluzii, nu irosiți banii pe care i-ați furat și acum îi ardeți în proteste! Nu veți reuși! Mai mult, trădarea de patrie va fi sancționată dur”, a subliniat Președintele.

Șeful statului, totodată, a mulțumit forțelor de ordine pentru că au asigurat ordinea publică în perioada de când au început protestele și până acum.

„Solicit Guvernului să examineze posibilitatea de a modifica temporar legislația ce va permite poliției să asigure ordinea publică”, a adăugat oficialul.

Maia Sandu a mai spus că „Guvernul întreprinde tot ce-i stă în puteri pentru a ajuta oamenii în contextul creșterii prețurilor”.

„Oamenii așteaptă de la noi pace, stabilitate și ordine. Noi le vom asigura – pace, stabilitate și ordine”, a conchis șeful statului.

Share