(VIDEO) Năstase: Fracțiunea Platformei DA este cel mai bun exemplu despre cum trebuie să arate viitorul Parlament

(VIDEO) Năstase: Fracțiunea Platformei DA este cel mai bun exemplu despre cum trebuie să arate viitorul Parlament

Andrei Năstase, liderul Platformei Demnitate și Adevăr (DA), a publicat un spot video, în care spune că alegerile anticipate vor avea loc în curând și „e timpul adevărului, e momentul când, odată lucrurile clarificate, trebuie să facem tot ce ne stă în puteri pentru a învinge și a debarasa forul suprem al țării de corupți și hoți, care ne-au făcut de rușine în lumea întreagă și au amplificat criza”, informează OFICIAL.

„Sunt mai mult decât sigur că nu va exista un guvern democratic în Moldova dacă Platforma DA nu face parte din acesta. Guvernarea unui singur partid pe termen lung este nocivă pentru democrația din Moldova. Ne-a demonstrat-o de atâtea ori istoria noastră contemporană! Platforma DA este formațiunea care va fi chezășia faptului că guvernare nu va deraia de la dezideratele pentru care luptăm împreună din 2015. Știți foarte bine, ați văzut de-a lungul timpului că am fost și am rămas profund dedicați să menținem Moldova pe drumul European. Din 2015 nu ne-am abătut nicio clipă de la acest deziderat!”, a declarat liderul Platformei.

Năstase a subliniat că, luni de zile politicienii s-au certat pentru data alegerilor, ca niște copii care se bat între ei pentru o jucărie, însă Moldova nu este o jucărie.

„Moldova este pământul pe care ne-am născut. Și sunt sigur că și dvs, la fel ca toți cei întruniți aici, în Platforma Demnitate și Adevăr, vă doriți aceleași lucruri. Avem cu toții un vis! Un vis clar, simplu, frumos. Ne dorim o economie puternică care să ridice standardul de viață al tuturor oamenilor din Moldova, să îmbunătățească serviciile sociale oferite de stat. Ne dorim o Moldovă demnă, care să ofere oamenilor posibilitatea de a trăi liber, în bunăstare, prosperitate, fără a fi striviți zi de zi de povara problemelor materiale. Ne dorim siguranță pentru familiile noastre, pentru copiii noștri, pentru cea mai vulnerabilă parte a societății noastre, bătrânii noștri, părinți și bunici. Vrem o Moldovă fără corupție, pentru că, dacă nu o vom opri, hoții de ieri și de azi vor fura tot ce a mai rămas. Deja le cunoaștem bine feleșagul!

Și, da, ne dorim o Moldova puternică, mândră, care privește în viitor și nu în trecut. Noi, cei din Platforma DA, mergem în acest alegeri pentru a schimba Moldova spre bine. Suntem aici pentru a fi o parte a soluției, nu a problemei. Suntem aici pentru a ajuta profesorii din școli să le ofere copiilor motivația de a învăța. Suntem aici pentru a ajuta pe medici să-și facă meseria, fără a se împiedica mereu de probleme precum lipsa medicamentelor și a aparatajului medical. Suntem aici pentru a ajuta angajatorii să creeze mai multe locuri de muncă, iar angajații să-și întrețină decent familiile. Suntem aici pentru a oferi persoanelor în etate bucuria liniștită a vârstei trăite în demnitate. Suntem aici pentru a ajuta studenții să studieze fără să-și facă griji pentru angajarea în câmpul muncii, fără să-și dorească să plece după ce obțin diploma”, a mai spus politicianul.

Potrivit lui Năstase, Platforma DA își dorește ca Moldova să devină o țară deschisă pentru toți cei care acceptă cele mai elementare și importante valori umane  – egalitatea tuturor cetățenilor în fața legii, drepturi inalienabile ale omului, viață decentă în comunități prospere. „Sunt sigur că Moldova va fi din nou mândria cetățenilor săi. Iar pentru asta în primul și-n primul rând noi cu toții trebuie să avem locuri de muncă. Locuri de muncă suficiente, locuri de muncă bine plătite, multe locuri de muncă, care să ne garanteze un trai prosper aici, acasă. Aceasta este schimbarea de care avem nevoie și această schimbare este promisiunea făcută de Platforma DA astăzi”, a adăugat el.

Președintele Platformei DA a spus că ei nu au venit în politică doar pentru a remedia ceea ce nu a funcționat bine, ci pentru a construi ceva mult mai bun, ceva corect și util societății noastre.

„Noi, cei din Platforma DA, nu contabilizam profituri, puncte zecimale, locuri calde și nu ne facem planuri fiscale seci. Vrem să ajutăm oamenii să savureze viața, să-și împlinească aspirațiile, să se bucure de oportunități! Acestea sunt cuvintele și faptele proprii nouă, acestea sunt visele noastre. Ne dorim ca Moldova să fie mai aproape de UE, Visăm la o Moldovă cu spitale bune, drumuri, școli și grădinițe. Ne dorim o Moldovă fără corupție!

Fracțiunea Platformei DA este cel mai bun exemplu despre cum trebuie să arate viitorul Parlament, avem năzuințe și aspirații comune pentru care merită să luptăm! Dacă noi vom lupta – Moldova va câștiga!”, a conchis Andrei Năstase.

Cristina Gurez

Share