(VIDEO) Alexandr Stoianoglo: Avem o șansă imensă să câștigăm pe 3 noiembrie. Și vom câștiga

(VIDEO) Alexandr Stoianoglo: Avem o șansă imensă să câștigăm pe 3 noiembrie. Și vom câștiga

Alexandr Stoianoglo, candidatul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) la funcția de Președinte al Republicii Moldova, care a acces în turul al doilea, s-a adresat cetățenilor, menționând: „Dragi compatrioți! Stimați alegători! Ieri ați realizat un adevărat miracol. Un miracol în care puțini mai credeau”, informează OFICIAL.

„Puterea s-a pregătit din timp pentru victorie. A suprimat și a interzis mass-media de opoziție, a impus cenzura, a instaurat controlul unui singur partid asupra Comisiei Electorale Centrale, a lansat sondaje sociologice false, a desființat institutul observatorilor electorali și a abuzat de resursele administrative, inclusiv de cele externe. Rezultatul? Un eșec răsunător și rușinos. Este deja clar că, dacă alegerile ar fi fost organizate conform standardelor europene și democratice, puterea ar fi fost sancționată și mai dur.

Cea mai rușinoasă parte a acestor alegeri este legată de așa-numitul referendum privind parcursul european. Consultanții puterii au apelat la cele mai cinice metode de manipulare, încercând să asocieze popularitatea ideii de integrare europeană cu candidatul lor aflat în criză de credibilitate. Ei au crezut că drumul european poate fi acaparat de un singur om. Au încercat să creeze o falsă luptă între bine și rău, divizând din nou cetățenii între proeuropeni „buni” și cei de „categoria a doua”, doar pentru că gândesc diferit. Însă rezultatul a fost opusul a ceea ce și-au dorit. Lipsa de credibilitate a candidatului puterii a tras rezultatul în jos, aducând viitorul european al Moldovei pe marginea unei totale discreditări.

Rezultatele votului demonstrează că majoritatea covârșitoare a societății își cunoaște bine interesele și înțelege importanța obiectivelor naționale. În acest context, vreau să adresez mulțumiri tuturor celor care au participat activ la aceste alegeri: alegătorii de acasă, diaspora noastră numeroasă, dar și miile de cetățeni din regiunea Transnistreană”, a declarat politicianul.

Candidatul PSRM a spus că în continuare trebuie găsită o temelie comună pentru consolidarea întregii societăți și a tuturor forțelor politice și civile din Republica Moldova.

„Majoritatea moldovenilor înțeleg clar că țara noastră are nevoie de dreptate, respect pentru toți cetățenii, supremația legii, dezvoltare economică și locuri de muncă. Și, bineînțeles, de o direcție clară pentru dezvoltarea suverană în familia europeană a națiunilor.

Aceasta trebuie să fie agenda unificatoare în turul al doilea al alegerilor prezidențiale. Iar aici nu vorbesc doar despre mine. Eu mizez mult pe susținerea altor formațiuni, lideri politici și lideri de opinie. Avem o șansă imensă să cîștigăm pe 3 noiembrie. Și vom câștiga”, a subliniat Alexandr Stoianoglo.

Totodată, candidatul PSRM a lansat o invitație la dezbateri către Maia Sandu, în cadrul turului doi, „pe o platformă neutră”.

Share