(VIDEO) Alexandr Stoianoglo are 8 propuneri concrete pentru ca mediul de afaceri să se dezvolte intens

(VIDEO) Alexandr Stoianoglo are 8 propuneri concrete pentru ca mediul de afaceri să se dezvolte intens

Alexandr Stoianoglo, candidat la alegerile prezidențiale din 20 octombrie, susținut de PSRM a elaborat un plan format din 8 puncte, privind dezvoltarea mediului de afaceri. Despre acessta el a vorbit în briefingul susținut astăzi.

„Antreprenorii din Moldova mențin economia funcțională, în pofida presiunilor autorităților și a condițiilor economice ostile. Crearea unui mediu favorabil pentru afaceri ar putea opri exodul populației și ar reîntoarce forța de muncă din diasporă, însă guvernarea ignoră constant această strategie. Deopotrivă cu menținerea unui climat de afaceri favorabil, business-ul din Moldova are nevoie de stimulente și facilități”, a spus politicianul.

El a prezentat un șir de propuneri, de care oamenii de afaceri au nevoie: „Eliminarea restricțiilor artificiale asupra circulației mijloacelor financiare;  Direcționarea băncilor către creditarea și susținerea afacerilor pe termen lung, la dobânzi reduse; Implementarea facilităților și stimulentelor exclusive pentru dezvoltarea afacerilor în mediul rural, în special în sectorul agricol; Aprobarea stimulentelor pe termen lung pentru sprijinul financiar și fiscal al investițiilor; Introducerea facilităților și stimulentelor pentru investiții în noi domenii economice; Oferirea de suport și facilități pentru înființarea întreprinderilor industriale; Implementarea unor programe dedicate sprijinirii afacerilor, axate pe producția de bunuri care înlocuiesc importurile; Stimuli fiscali pentru investiții în sectoare cu valoare adăugată mare și tehnologii inovatoare”.

Mai mult, antreprenorii solicită dialog și crearea unui mediu de afaceri favorabil, care ar exclude orice presune sau intervenție din partea organelor de control și de drept, pentru a asigura stabilitate și transparență în relațiile economice. „Garantez că acest obiectiv va putea fi realizat într-un timp record, asigurând caracterul ireversibil al schimbărilor. În calitate de președinte, voi face uz de toate atribuțiile funcționale, prevăzute de Constituție, pentru a asigura implementarea acestora”, a precizat Stoianoglo.

Share