(VIDEO) 5 motive de ce referendumul se face ACUM

(VIDEO) 5 motive de ce referendumul se face ACUM

Doina Gherman, vicepreședinte al Parlamentului, vicepreședinte al Partidului Acțiune și Solidaritate, a publicat un video în care vorbește despre „5 motive de ce facem referendum ACUM”: 

„1.Avem o oportunitate istorică pe care o așteptăm de 30 de ani – țările UE vor mai mult ca niciodată ca Moldova să adere la UE (cu câțiva ani extinderea UE părea imposibilă), iar cetățenii noștri tot își doresc să fie parte a UE.

2.Este momentul în care să transformăm această susținere într-un pas real. Nu se știe când această deschidere din afară va mai veni vreodată – trebuie să fim isteți, înțelepți și să ne folosim de acest moment istoric. Să fim gospodari și să avem grijă de țara noastră.

3.Moldovenii vor ca țara lor să fie în UE și acest lucru trebuie reconfirmat și scris în Constituție, ca oricine ar fi la guvernare, vocea poporului pentru această direcție de dezvoltare să fie obligatorie pentru clasa politică.

4.Sunt voci care se opun aderării pe motiv că poporul nu vrea în UE – trebuie să le arătăm că anume aceasta este voința democratică a moldovenilor. Suntem mulți pentru Moldova și avem misiunea să introducem în Constituție direcția europeană de dezvoltare, așa încât hoții care vând țara și lucrează împotriva Moldovei să nu reușească să ne distrugă viitorul și prezentul.

5.Referendumul nu este doar despre viitor. Referendum este despre prezent. Nu avem timp să așteptăm un viitor mai bun, trebuie și suntem obligați să construim un prezent sigur și în bunăstare”.

Share