Victor Zubcu a cedat funcția. Iată cine i-a luat locul!

Victor Zubcu a cedat funcția. Iată cine i-a luat locul!

Victor Zubcu, ministru al Tineretului și Sporturilor, după 11 ani, și-a încetat activitatea de președinte al Organizației de tineret a Partidului Democrat din Moldova, sâmbătă, 2 aprilie. În locul său a fost ales Alexandru Cauia, decizie adoptată în cadrul Congresului organizației.

La Congresul al III-lea al Tineretului Democrat au participat aproximativ 2000 de membri, delegaţi din raioane, alături de lideri ai PDM, miniştri şi parlamentari, aleşi locali, personalităţi publice, precum şi europarlamentari – membri ai organizaţiilor de tineret partenere din străinătate.

Tinerii au fost încurajaţi de către liderii partidului, printre care premierul Pavel Filip, speakerul Parlamentului Andrian Candu, preşedintele PDM Marian Lupu, preşedintele de onoare Dumitru Diacov.

Printre obiectivele trasate de Tineretul Democrat se numără: promovarea unui mod modern de a face politică, bazat pe integritatea membrilor şi implicare socială;aplicarea unor sisteme de garanții pentru tineret; o mai bună conectare a sistemului educațional la cerințele de pe piața muncii; susţinerea Guvernului în implementarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană. Spre exemplu, manifestul “Investim în Moldova, Investim în tineri”, adoptat la Congres, îşi propune să aducă împreună generaţia tânără, indiferent de localitatea de baştină, de nivelul de experienţă, de statutul social sau de etnie, în cadrul unei comunităţi consolidate. “Le spunem Hai cu noi! tuturor celor care doresc să ni se alăture  în cadrul acestei comunităţi a tinerilor din Republica Moldova, unde contează solidaritatea, colaborarea şi onestitatea”, se arată în rezoluţiile Organizaţiei de tineret.

Noul preşedinte al Organizaţiei de tineret a fost ales Alexandru Cauia, jurist, decan la Facultatea de Drept din cadrul ULIM. “Să fim lucrativi, profesionişti, iar prin propriul exemplu să demonstrăm fiecărui tânăr că merită şi trebuie să te implici pentru a schimba lucrurile spre bine”, a spus noul lider al tinerilor democraţi. Alături de el, au fost votaţi şi noii membri ai structurilor de conducere politice ale organizaţiei.

Alexandru Cauia a fost înaintat de către organizaţia municipală de tineret a PDM şi susţinut de Victor Zubcu, care a condus Tineretul Democrat până astăzi. “Acum, PDM are cea mai puternică organizaţie de tineret din Moldova. Eu cred în voi, cred într-o generaţie care îndrăzneşte să schimbe lucrurile, cred în generaţia Tineretului democrat”, a spus Victor Zubcu,  înainte de a-şi încheia mandatul la conducerea organizaţiei.

Precizăm că, Victor Zubcu a deținut funcția de președinte al TDM din 2005.

Doina Secrieru

Share