Victor Nichituș: Nici una din persoanele desemnate de PAS pentru a face concurență lui Ceban nu au întrunit suficiente puncte pentru a avea șanse reale

Victor Nichituș: Nici una din persoanele desemnate de PAS pentru a face concurență lui Ceban nu au întrunit suficiente puncte pentru a avea șanse reale

Analistul politic Victor Nichituș afirmă că în 2023 formațiunile politice moldovenești își vor demonstra puterile reale la alegerile locale generale, informează OFICIAL.

Victor Nichituș menționează că pentru Primăria Capitalei se va duce lupte crâncene.

„Vice-președintele Partidului Șor, Marina Tauber, a sugerat că, la alegerile locale, va candida pentru funcția de primar al municipiului Bălți. Vicepreședintele Partidului Acțiune și Solidaritate, Andrei Spînu, a declarat că scopul principal al acestei formațiuni politice este să îl împiedice pe Ion Ceban, actualul primar al capitalei moldovene, să câștige un nou mandat la Primăria Chișinău.

La rândul său, edilul municipiului Chișinău, a declarat că Partidul Mișcarea Alternativa Națională, vehicol electoral creat de Ion Ceban, a fost înregistrat oficial la Agenția Servicii Publice și că va începe procesul de consultări la nivel național pentru constituirea organizațiilor teritoriale de diferite tipuri.

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova nu a anunțat, până în acest moment, care sunt planurile pentru alegerile locale din 2023”, spune Nichituș.

Analistul anticipează un spectacol politic sângeros în Chișinău.

„Puterea își dorește să administreze acest flux financiar existent în capitala moldoveană.

Un singur potențial candidat are, în acest moment, șansele cele mai mari pentru a câștiga alegerile locale în municipiul Chișinău – Ion Ceban. Prezența lui pe locuri fruntașe în sondajele de opinie este datorată faptelor vizibile pe care le face pentru oraș.

Opoziția parlamentară, Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor ori Partidul Șor, nu are nici un candidat care să întrunească calitățile necesare pentru a face concurență serioasă actualului edil.

Nici opoziția ne-parlamentară, de dreapta, Coaliția pentru Unitate și Bunăstare ori Partidul Social Democrat European, nu dispun de asemenea candidați.

Singura formațiune politică care poate să-i facă concurență actualului primar al Chișinăului este partidul de guvernământ, Partidul Acțiune și Solidaritate, care a efectuat mai multe cercetări pentru identificarea unui potențial candidat care să-i facă concurență electorală lui Ion Ceban”, spune Nichituș.

Totodată, el spune că nici una din persoanele desemnate de către PAS pentru a face concurență lui Ceban, persoane care au fost supuse diferitelor cercetări de opinie publică, nu au întrunit suficiente puncte de simpatie electorală pentru a avea șanse reale să ajungă într-un eventual tur doi alături de Ion Ceban

„Surse din interiorul partidului de guvernământ afirmă că deja s-a trecut la un alt scenariu dedicat identificării contra-candidatului lui Ceban și că acestă persoană ar putea să candideze independent, dar să beneficieze de susținerea totală a partidului de guvernământ.
Din câte am înțeles nu e vorba de Victor Chironda”, mai afirmă Nichituș.

Share