Victor Chironda: „Trebuie să ieșim la vot! Da, pentru mulți aceasta nu este o alegere plăcută”

Victor Chironda: „Trebuie să ieșim la vot! Da, pentru mulți aceasta nu este o alegere plăcută”

Activistul Victor Chironda, ex-candidat la șefia capitalei, a lansat astăzi un apel către cetățeni, informează OFICIAL.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Victor Chironda a scris că orașul Chișinău are nevoie de ajutorul cetățenilor.

„Trebuie să ieșim la vot! Da, pentru mulți aceasta nu este o alegere plăcută. Este, însă, o necesitate și un vot rațional. Este important să înțelegem că cheia pentru majoritatea problemelor din oraș se află nu la primar ci în consiliul municipal. Iar o colaborare strînsă și eficientă dintre CMC și Primarul General este ceea de ce orașul are cel mai mult nevoie în următorii patru ani. Oricine va fi primar, el va avea 2/3 de consilieri municipali din afara partidului său. Iar asta înseamnă că primarul ales trebuie să aibă o legitimitate maximă, ca să poată construi majoritate asumată în CMC și o relație eficientă cu consilierii. De asta este foarte important ca primarul municipiului să fie votat de un număr cît mai mare de cetățeni. Asta îi va conferi o legitimitate a mandatului și o putere mai mare pentru a porni schimbările majore de care are nevoie primăria”, a scris el.

Potrivit lui Chironda, plus la asta, campania „Stresează-ți candidatul” are dreptate.

„O dată ce îi dai votul unui candidat, chiar dacă nu o faci cu mare tragere de inimă, ai tot dreptul să îi ceri în următorii ani socoteală pentru ceea ce face. Asta este foarte important pentru ca primarul nou-ales să se simtă responsabil pentru acțiunile sale. Eu nu cred că am dreptul să sugerez cuiva cum să voteze. Sunt sigur că cei peste 6 mii de oameni, care au votat pentru mine și echipa mea în turul I, sunt suficient de adulți și de responsabili ca să decidă singuri pentru cine să își dea votul în turul II. Eu personal voi vota pentru preluarea și implementarea în Chișinău a practicilor de dezvoltare urbană din Uniunea Europeană și România. Pentru transport public modern, pentru spații publice amenajate, pentru trotuare sigure și confortabile, pentru renovare și dezvoltare urbană durabilă. Pe asta a fost bazat programul echipei mele în această campanie electorală și eu voi lucra în CMC pentru implementarea acestui program. Tu votează pentru ceea ce e important pentru tine. Dar indiferent de viziuni și priorități, vă îndemn să ieșiți Duminică la vot și să votați! Doar așa putem ajuta Chișinăul să înceapă o nouă etapă de dezvoltare”, a mai scris Chironda.

Andriana Cheptine

Share