Vicepreședintele Parlamentului, Mihail Popșoi va participa, în Polonia, la Conferința internațională „Europa Carpaților”

Vicepreședintele Parlamentului, Mihail Popșoi va participa, în Polonia, la Conferința internațională „Europa Carpaților”

Vicepreședintele Parlamentului, Mihail Popșoi, va participa la Conferința ”Europa Carpaților”, în cadrul Celui de-al 30-lea Forum economic, în calitate de  Copreședinte al Adunării Parlamentare a Republicii Moldova și a Republicii Polone. Aceasta se desfășoară în perioada 7-10 septembrie, în orașul Karpacz, Republica Polonă.   

La eveniment participă membri ai Parlamentului European, reprezentanți ai guvernelor din regiunea carpatică, deputați din mai multe țări.

Conferința ”Europa Carpaților” a fost structurată pe mai multe paneluri, în cadrul cărora sunt abordate teme politice, economice, sociale, inclusiv Planul de redresare pentru Europa de după pandemie, Strategia pentru regiunea Carpatică.

Miercuri, 8 septembrie, Mihail Popșoi va participa în calitate de vorbitor în cadrul unui panel de discuții cu tematica ”30 de ani de libertate a țărilor din Europa Centrală și consolidarea cooperării regionale”.

De asemenea, pe 9 septembrie, vicepreședintele Parlamentului va ține un discurs la Sesiunea plenară în cadrul Celui de-al 30-lea Forum economic – “Lumea după pandemie. Economie, Suveranitate, Solidaritate”.

Pentru prima dată, conferința ”Europa Carpaților” a fost inițiată în 2010. Discuțiile reprezentanților țărilor din regiunea Carpaților vizează consolidarea cooperării regionale și a parteneriatului dintre aceste state. În același timp, conferința servește drept forum pentru schimbul de opinii și idei cu privire la acțiunile comune pentru dezvoltarea nu numai a regiunii Carpaților, ci și a Europei Centrale și de Est.

Doina Secrieru

Share