Vicepreședintele Parlamentului a fost, astăzi, la Guvern

Vicepreședintele Parlamentului a fost, astăzi, la Guvern

Vicepreședintele Parlamentului, deputatul Platformei DA, Alexandru Slusari, a întreprins astăzi o vizită la Guvern pentru a discuta cu Premierul interimar Aureliu Ciocoi. Într-un live pe o rețea socială, Slusari a declarat că întrevederea nu a avut loc, informează OFICIAL.

Subiectul de bază, potrivit politicianului, este situația de la Î.S. „Calea Ferată”, angajații căreia au anunțat astăzi o grevă de avertizare.

În acest fel, Slusari cere, a treia oară, ca subiectul respectiv să fie discutat la ședința Consiliului Suprem de Securitate (CSS).

Ce ține de vizita sa la Guvern, scopul a fost de a chema la coagulare de eforturi a tuturor instituțiilor statului pentru a soluționa de urgență problema în legătură cu situația de la ÎS „Calea Ferată”.

De menționat că, Aureliu Ciocoi efectuează o vizită de lucru la Viena. „În acest context, Alexandr Slusari i-a sugerat premierului ca atunci când se va caza într-un hotel de lux acolo, în Austria, să se gândească bine la oamenii angajați la întreprinderea de importanță strategică pentru țară – Căile Ferate, care, eminamente, nu mai au ce mânca chiar înainte de sărbătorile Pascale”, spun cei de la Platformă.

Totodată, în comunicatul Platformei mai este menționat: „Săptămâna trecută Platforma DA a depus un proiect de lege pentru a soluționa parțial problema salariaților de la întreprindere, care nu primesc salarii deja de mai bine de 4-5 luni. A fost propusă alocarea subvențiilor concret pentru angajați, și nu întreprinderii în sine care imediat ce va recepționa banii va fi asaltată de creditori, existând riscul ca angajații să nu-și primească și în continuare remunerările. Platforma DA a propus ca subvențiile alocate să fie în valoare de cel puțin două salarii medii per entitate”.

Mihaela Conovali

Share