Vicepreședintele Parlamentului a avut o întrevedere cu directorul adjunct al ANSA

Vicepreședintele Parlamentului a avut o întrevedere cu directorul adjunct al ANSA

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) anunță că, ieri, vicepreşedintele Parlamentului Alexandru Slusari, a avut o întrevedere cu director general adjunct al ANSA, Ela Malai.

Potrivit unui comunicat al ANSA, subiectul principal al discuțiilor a fost modelarea procesului de extindere a listei companiilor moldovenești care exportă fructe din Republica Moldova în Federația Rusă.

În cadrul ședinței a fost prezentată informația privind acțiunile întreprinse de către ANSA din 2013 până în prezent ce ține de dialogul și cooperarea Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor a Republicii Moldova cu Serviciul Federal de Supravegherea Veterinară și Fitosanitară al Federației Ruse (Rosselhoznadzor), în scopul livrării producției vegetale moldovenești pe piața rusă.

În urma întâlnirii s-a decis de a restabili procesul de identificare și evaluare a solicitanților de a exporta fructele moldovenești în Federația Rusă.

Propunerile de extindere a listei exportatorilor actualizate, în mod repetat și în scurt timp, urmează să fie prezentate părții ruse.

Doina Secrieru

Share