Vicepreședinte de partid, către Guvern: Recomand insistent să începeți urgent a face regulă la următoarele subiecte…

Vicepreședinte de partid, către Guvern: Recomand insistent să începeți urgent a face regulă la următoarele subiecte…

Ion Potlog, vicepreședinte Partidului Schimbării, recomandă insistent Guvernului să înceapă să facă regulă pe mai multe subiecte, transmite OFICIAL.

„Azi mai ridic un flăguleț, și îndemn Guvernul Republicii Moldova să se pregătească pentru sabotare deplină pe piața resurselor energetice, care, incontestabil va lovi în costul de raft a produselor (aici nu mai putem vorbi de preț competitiv la export).
Recomand insistent să începeți urgent a face regulă la următoarele subiecte:

1. Destrugerea monopolurilor în retail și stabilirea de reguli clare la formarea prețurilor. Oamenii supra-plătesc uneori 130% adaos comercial per produs, ceea ce este inacceptabil în situația critică prezentă și viitoare.

2. Distrugeți monopolurile la export de cereale, legume și fructe. Unele pretinse asociații au creat și țin monopolul. Modificați legea, elaborați un cazier al comercianților, stabiliți reguli clare și creați instrumente de constrângere contravențională.

3. Creșterea urgentă a investițiilor în ridicarea capacităților centralelor de transformare a energiei electrice și a rețelelor de transport pentru zonele de interes investițional de producere a energiei verzi. Zone de interes investițional sunt însă nu mai există capacități libere pentru a fi alocate noilor proiecte. Avizele de racordare eliberate anterior nu sunt realizate în proiecte și astfel este nevoie de schimbare urgentă de optică și abordare.

4. Agenția Proprietății Publice să asigure că toate terenurile publice sunt incluse în circuite de producere. La fel, să asigure că toate terenurile transmise în arendă sunt folosite conform destinației și încasată redevența anuală. Sunt terenuri fertile abandonate și sunt terenuri pe care se cultivă în lipsa unui contract dintre agentul economic și stat. Asta trebuia făcut încă înainte de anul nou…pregătire pentru noul ciclu de producție”, a scris Ion Potlog, pe pagina sa de facebook.

Share