Vicepreședinte al Parlamentului: OSCE este un partener cheie pentru Republica Moldova în soluționarea conflictului transnistrean

Vicepreședinte al Parlamentului: OSCE este un partener cheie pentru Republica Moldova în soluționarea conflictului transnistrean

Vicepreședintele Parlamentului, președintele Fracțiunii parlamentare a PAS, Mihail Popșoi a avut, astăzi, o întrevedere cu șeful Misiunii OSCE în Republica Moldova, Claus Neukirch, informează OFICIAL cu referire la un comunicat de presă.

În cadrul întâlnirii, oficialii au discutat despre colaborarea dintre Moldova și OSCE pe dimensiunea parlamentară, situația din regiunea transnistreană, activitatea Comisiei parlamentare speciale de monitorizare și control parlamentar asupra realizării politicii de reintegrare a Republicii Moldova.

Șeful Misiunii OSCE în Moldova, Claus Neukirch, a salutat crearea Comisiei parlamentare speciale de monitorizare și control parlamentar asupra realizării politicii de reintegrare a Republicii Moldova.

La rândul său, vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi a exprima recunoștință OSCE pentru cooperarea strânsă cu țara noastră și pentru suportul constant oferit în vederea soluționării problemei transnistrene.

”OSCE este un partener cheie pentru Republica Moldova în soluționarea conflictului transnistrean, în calitate sa de mediator, dar şi în ceea ce privește oferirea asistenței şi expertizei necesare autorităților moldovenești referitor la aspectele legate de drepturile omului, statul de drept şi societatea civilă. Republica Moldova își dorește soluționarea pe căi pașnice, politice a conflictului din regiunea transnistreană a țării, respectând suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova în frontierele sale internațional recunoscute, precum și cu respectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului în regiunea transnistreană” a menționat Mihail Popșoi.

De remarcat că pe 4 noiembrie, cu unanimitatea voturilor celor 80 de deputați prezenți în sală, a fost susținută inițiativa legislativă a Președintelui Parlamentului, Igor Grosu, cu privire la constituirea Comisiei parlamentare speciale de monitorizare și control parlamentar asupra realizării politicii de reintegrare a Republicii Moldova. Comisia a fost creată cu scopul apropierii cetățenilor de pe ambele maluri ale Nistrului.

Cristina Gurez

Share