Vicepremierul Spînu: Prețul la gaz pentru agenții economici din R. Moldova va fi mai mic decât pentru agenții din alte țări

Vicepremierul Spînu: Prețul la gaz pentru agenții economici din R. Moldova va fi mai mic decât pentru agenții din alte țări

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu afirmă că „prețul la gaz pentru agenții economici din Republica Moldova va fi mai mic și uneori cu mult mai mic decât prețul la gaz pentru agenții economici din regiune, spre exemplu din țările vecine”. Desprea aceasta el a vorbit în cadrul emisiunii „В центре внимания” de la Publika TV , transmite OFICIAL.

„Noi înțelegem că anumite sectoare vor avea de suferit sau acest impact va fi mai mare, în altă parte va fi mai mic, dar Guvernul are și alte mecanisme prin care poate să ajute agenții economici și noi în continuare vom discuta cu ei dacă va fi cazul să intervenim sau nu”, a declarat ministrul.

Totodată, el a menționat că în luna octombrie, principala întrebare, pe care a primit-o de la reprezentanții mediului afacerilor, a fost „nu cât va costa gazul, ci dacă va fi sau nu”.

„Cea mai mare pierdere pe care o vor avea agenții economici, mai ales cei care consumă mult gaz, este dacă acest gaz nu va fi. Și eu cred că prima parte a problemei am rezolvat-o, acum rămâne să vedem cum vor evolua lucrurile și dacă va trebui să intervenim”, a spus Andrei Spînu.

Totodată, el a subliniat că Ministerul Economiei lucrează acum la o analiză despre impactul creșterii tarifelor la gazele naturale, în urmă căreia se va decide necesitatea și modalitatea susținerii mediului de afaceri.

„În momentul în care ministerul împreună cu echipa de experți vor ajunge la o înțelegere sau vor avea o claritate despre cum se poate de ajutat, și dacă Guvernul va hotărî să intervină pe acest segment, atunci se va anunța”, a precizat Spînu.

Doina Buruiană

Share