Vicepremierul Leancă, făcut praf de un expert: „Dialogul cu UE a fost impulsionat atât de mult, încât RM a ajuns oaia neagră a Parteneriatului Estic”

Vicepremierul Leancă, făcut praf de un expert: „Dialogul cu UE a fost impulsionat atât de mult, încât RM a ajuns oaia neagră a Parteneriatului Estic”

Expertul în politică externă, Victor Chirilă, președintele Asociației pentru Politică Externă (APE), a remarcat că, Iurie Leancă este în funcția de vicepremier pentru integrare europeană de mai mult de 8 luni, dar ceea ce și-a propus să facă – nu a realizat, din contra – relațiile Republica Moldova-Uniunea Europeană s-au înrăutățit, informează Oficial.

„Iurie LEANCA, VICEPRIM-MINISTRU PENTRU INTEGRARE EUROPEANA: „Motivul pentru care s-a separat aceasta functie este pentru a crea o platforma in mod special a tot ce inseamna agenda europeana si pe de alta parte impulsionarea dialogului cu UE.

Avem la dispozitie 7-8 luni si in aceasta perioada trebuie sa demonstram performanta si sa consolidam tot ceea ce a fost facut pana acum. Imi propun sa realizez o comunicare mult mai buna cu UE, precum si analiza functionala si institutionala a mecanismului de implementare a acordului de Asociere.”

**********************

Au trecut 8 luni…., dialogul cu UE a fost impulsionat atât de mult, încât R. Moldova din eleva repetentă a ajuns oaia neagră a Parteneriatului Estic, mereu capricioasa, imprevizibilă, ingrată și suveranistă… În opinia unor experți aceasta se numește Regres calitativ (scuze, calchiere din engleza)”, a subliniat Chirilă, într-o postare pe Facebook.

Amintim că, Iurie Leancă a fost numit vice-prim-ministru pentru integrare europeană în decembrie 2017. Până în acel moment, această funcție nu a existat.

Doina Secrieru

Share