Viceministrul Daniela Cujbă a participat la reuniunea ministerială informală a PaE

Viceministrul Daniela Cujbă a participat la reuniunea ministerială informală a PaE

Delegaţia Republicii Moldova, condusă de viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Daniela Cujbă, a participat ieri, 29 iunie 2015, la Minsk, la cea de-a cincea reuniune ministerială informală a Parteneriatului Estic (PaE).

La eveniment au participat miniştrii Afacerilor Externe ai statelor membre UE şi PaE, precum şi comisarul pentru Politica Europeană de Vecinătate şi Negocierile pentru Extindere, Johannes Hahn.

În cadrul reuniunii, oficialii au discutat despre perspectivele, provocările şi viitorul PaE, în conformitate cu necesităţile şi aşteptările individuale ale partenerilor, și priorităţile de cooperare ale UE reflectate inclusiv în Declarația Summit-ului de la Riga.

În context, viceministrul Daniela Cujbă a reiterat importanţa consolidării relaţiilor bilaterale în cadrul parteneriatului printr-o abordare diferențiată, în funcție de necesităţile și progresele realizate de către parteneri şi aplicarea principiului „mai mult pentru mai mult”.

De asemenea, a fost prezentată poziţia R. Moldova faţă de procesul de revizuire a Politicii Europene de Vecinătate, iniţiativă a Comisiei Europene şi Înaltului Reprezentant UE pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate.

Mihaela Rotari

Share