Viceministrul Andrei Galbur a avut o întrevedere de rămas bun cu şeful EUBAM

Viceministrul Andrei Galbur a avut o întrevedere de rămas bun cu şeful EUBAM

Vicemnistrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Andrei Galbur, a avut astăzi, 1 iulie 2015, o întrevedere de rămas bun cu şeful Misiunii UE de Asistenţă la frontieră în Republica Moldova şi Ucraina (EUBAM), Francesko Bastagli, în legătură cu finalizarea activităţii acestuia.

Viceministrul Galbur a adus mulţumiri dlui Bastagli pentru buna cooperare pe parcursul mandatului, subliniind că Misiunea de asistenţă continuă să aducă o contribuţie importantă în consolidarea capacităţilor instituţionale ale serviciilor de frontieră din Republica Moldova şi Ucraina. Oficialul a subliniat că, în contextul situaţiei regionale existente, autorităţile moldoveneşti sunt interesate în aprofundarea cooperării cu partenerii ucraineni, EUBAM jucând un rol relevant în acest sens prin organizarea operaţiunilor comune, instruirea personalului ambelor ţări şi oferirea platformei de dialog.

Interlocutorii au efectuat un schimb de opinii cu privire la subiectele de actualitate, printre care finalizarea procesului de demarcare a segmentului central al frontierei moldo-ucrainene, derularea proiectelor de asistenţă, problematica controlului comun ş.a.

 

Maria Roşca

Share