Veteranii – nemulțumiți: Fără presiuni, legea nu va fi promulgată

Veteranii – nemulțumiți: Fără presiuni, legea nu va fi promulgată

Consiliul de Administrație al Asociației veteranilor de război „Tiras – Tighina 1992” sunt nemulțumiți că majoritatea parlamentară așa și nu a adoptat Legea privind asigurarea veteranilor cu polițe medicale gratuite, transmite OFICIAL.

În cadrul unei conferințe de presă, veteranii au menționat că deja a doua oară s-au găsit motive pentru a transmite Legea Comisiei juridice pentru a fi analizată.

„Premierul a promis că la 1 iulie veteranii de război, care nu sunt plasați în câmpul muncii, vor avea polițe medicale gratuite. Nu am cerut să fie asigurați toți veteranii, doar aceștia care nu se pot încadra în câmpul muncii. La 16 iulie, sub presiunea protestelor, unii deputați votează Legea, iar Președinta Parlamentului a considerat că aceasta trebuie transmisă Comisiei juridice. La 11 septembrie – același scenariu. Noi credem că motivul este simplu – această Lege nu-i convine Președintelui țării pentru a nu-i diminua imaginea în campania electorală. Credem că veteranii vor înțelege că, fără presiuni, legea nu va fi promulgată”, menționează veteranii.

Cristina Parfeni

Share