Verzii sar la gîtul liberal-reformatorilor și-i acuză de lăcomie și iresponsabilitate

Verzii sar la gîtul liberal-reformatorilor și-i acuză de lăcomie și iresponsabilitate

Partidul Verde Ecologist din Moldova a lansat o declarație în care critică dur Partidul Liberal Reformator din Moldova și sar în apărarea viceministrului Mediului, Dorin Dușceac, care riscă să fie demis.

În declarație se spune că, PLR, care şi-a asumat responsabilitatea pentru administrarea ecologică a resurselor naturale şi protecţia mediului înconjurător în Republica Moldova, a manifestat şi manifestă aceeaşi lăcomie şi iresponsabilitate faţă de acest domeniu vital pentru ţară ca şi partidul liberal, de la care „reformatorii” s-au desprins şi au jurat că vor evita abuzurile şi fărădelegile comise de foştii lor colegi.

„Din păcate, PLR nu a întreprins nimic pentru a curma furturile, raket-ul şi jafurile din pădurile statului – dimpotrivă, dacă ţinem cont de numeroasele materiale apărute în mass-media,  conchidem că a fost mărit birul şi taxele pentru conducerea partidului şi a „Moldsilvei” din contul arendei pădurilor şi a tăierilor a sute şi mii de hectare de arbori deosebit de valoroşi pentru seminţe şi regenerare. Şi, probabil, fiindcă nu erau suficiente resursele financiare acumulate din distrugerea pădurilor, crimele ecologice au fost extinse şi spre alte resurse naturale ca zăcămintele minerale şi extragerea nisipului din albiile râurilor Prut şi Nistru”, spun verzii.

În document se mai spune că, numirea de către PLR a dlui Dorin Dușciac în funcţia de vice-ministru, a adus în spaţiul public fărădelegile comise de reţelele mafiote, specializate pe adunarea de profituri tenebre din contul distrugerii resurselor naturale, şi în primul rând, a extragerii nisipului din Nistru şi Prut.

„Faptul că dl Dorin Dușciac, invitat din Franţa în Ministerul Mediului din Republica Moldova, a declarat război reţelelor mafiote fără permisiunea conducerii Partidului Liberal Reformator, a stârnit nemulţumirea profitorilor care îşi umpleau punga şi buzunarele personale din contul jefuirii resurselor naturale. Demersurile sale curajoase către Procuratură şi alte instituţii ale statului, au deranjat rechinii şi oligarhii din partide, din sistemul mafiot şi corupt, din instituţiile vizate, care au cerut destituirea urgentă a „neascultătorului” vice-ministru, chiar dacă până la expirarea mandatului actualei puteri a rămas o lună de zile. Încă nu cunoaştem dacă Guvernul va da curs demersului PLR, dar este mai mult decât ruşinos ceea ce întreprind „reformatorii” pentru a ascunde şi tolera crimele ecologice, astfel fiind direct sau indirect complici la jefuirea resurselor naturale, care aparţin poporului şi nu partidelor”, mai afirmă verzii ecologiști.

Doina Secrieru

Share