PAS explică de ce refuză coaliția de guvernare comună cu PDM

PAS explică de ce refuză coaliția de guvernare comună cu PDM

În cadrul unui interviu acordat portalului TRIBUNA, Preşedintele Organizaţiei teritoriale Chişinău a Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Vladimir Bolea a fost întrebat: PAS a respins ideea PDM ca după următoarele alegeri toate partidele pro-europene din Parlament să facă o coaliţie de guvernare comună. Aţi putea deschide parantezele privind motivele acestei poziţii a PAS?

„După o analiză foarte atentă a tuturor lucrurilor care se întâmplă în RM, dar și, mai mult, a faptelor care le fac democrații, noi avem o claritate și anume că, PDM nu este un partid pro-european. Prezența PDM pe eșichierul de dreapta și mai ales declarat că este pro-european aduce mai mult prejudiciu noțiunii în sine de mișcare pro-europeană și cu atât mai mult aduce prejudiciu PDM. El nu este nici partid democratic, nu este nici european. Noi vorbim de un partid care se află la putere și care a făcut o coaliție foarte puternică cu PSRM”, a declarat el.

Întrebat dacă admite ideea că PSRM poate lua puterea de unul singur, Vladimir Bolea a răspuns: „Împreună cu PDM, cu siguranță. Reforma care au făcut-o, cea a sistemului electoral în RM, a avut anume acest scop. Acesta este unul din argumentele noastre forte care ține foarte mult și de partenerii noștri externi, că vorbim de Parlamentul european, Consiliul Europei. Cu certitudine, PDM este împreună cu PSRM. În general, consider că PDM depune eforturi foarte mari ca să scoată RM de pe direcția pro-europeană și ca să nu o facă cu mâinile lor, practic vor să aducă la putere un partid socialist, care este șantajabil şi la fel controlat de către coordonatorul lor general. Acest lucru deja este evident pentru toată lumea”.

Share