Veaceslav Dobîndă s-a întâlnit cu secretarul de stat al Republicii Slovace, Ingrid Brocková

Veaceslav Dobîndă s-a întâlnit cu secretarul de stat al Republicii Slovace, Ingrid Brocková

Secretarul de stat Veaceslav Dobîndă a găzduit-o la ministerul de externe pe Ingrid Brocková, secretar de stat al Ministerului Afacerilor Externe și Europene al Republicii Slovace, transmite OFICIAL.

Potrivit unui comunicat, întrevederea a prilejuit o trecere în revistă detaliată a stadiului actual al cooperării și perspectivelor de dinamizare a relațiilor bilaterale în plan politic, economic și social.

Oficialii au salutat impulsionarea dialogului bilateral politico-diplomatic, înregistrată în ultima perioadă, optând pentru aprofundarea continuă a acestuia, inclusiv prin organizarea unor vizite oficiale la nivel înalt.

Au fost de asemenea abordate evoluțiile recente în dialogul Republicii Moldova cu Uniunea Europeană, implementarea reformelor în conformitate cu angajamentele asumate, remarcându-se importanța susținerii de către Republica Slovacă a parcursului european al Republicii Moldova. Oficialii au efectuat și un schimb de opinii cu privire la Summit-ul din decembrie al Parteneriatului Estic de la Bruxelles.

Secretarul de stat Veaceslav Dobîndă a exprimat recunoștință pentru asistența umanitară acordată de către Slovacia pe parcursul anilor 2020 – 2021, în vederea combaterii pandemiei de COVID-19, precum și pentru proiectele de asistență economică și socială, în cadrul programului slovac de Asistență Oficială pentru Dezvoltare.

„S-a convenit continuarea schimbului de experiență în domenii precum buna guvernare, eficiența energetică, securitatea cibernetică și informațională, programe pentru atragerea în țară a membrilor diasporei, precum și posibilitatea beneficierii de proiectele de infrastructură în cadrul Inițiativei celor Trei Mări”, a spus secretarul de stat Veaceslav Dobîndă.

La rândul său, Ingrid Brocková a reiterat mesajul de susținere al Slovaciei pentru agenda europeană a Republicii Moldova, inclusiv prin implementarea Acordului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană, dar și pentru cooperarea activă în formatul Parteneriatului Estic.

Doina Buruiană

24_11_2021_-_12

24_11_2021_-_13

Share