Vasile Tarlev, despre motivele pentru care candidează la Președinție

Vasile Tarlev, despre motivele pentru care candidează la Președinție

Vasile Tarlev, liderul Partidului Viitorul Moldovei și fost Prim-ministru al Republicii Moldova, a dezvăluit astăzi adevăratele motive pentru care candidează la funcția de Președinte al Republicii Moldova. În cadrul unei conferințe de presă, politicianul a comparat anii guvernării sale și rezultatele acțiunilor autorităților actuale. 

Vasile Tarlev a accentuat problemele economice și sociale profunde ale țării. „În trecutul recent, când am activat în calitate de prim-ministru, populația țării noastre era de 3,6 milioane de oameni, astăzi este de doar 2,2 milioane. Încrederea în guvern s-a prăbușit de la 42,6 % la 16,6 %. Creșterea economică anuală a încetinit de la 5-7% la 1-3%”, a explicat el.

El a comparat realizările din perioada în care a fost prim-ministru cu situația deplorabilă din prezent, menționând că în timpul guvernării sale în țară au fost deschise peste 200 de școli, în timp ce astăzi sunt optimizate doar câteva zeci. „Nu este surprinzător faptul că tinerii continuă să plece din Moldova. Țara rămâne fără tineri, ceea ce înseamnă că își poate pierde viitorul”, a subliniat politicianul.

„În trecut, au fost reconstruite peste 120 de întreprinderi, iar astăzi mai sunt doar 30. În trecut au fost deschise peste 640 de grădinițe, în timp ce astăzi au fost optimizate aproximativ 60. Investițiile străine au scăzut de la 800 de milioane de dolari la 300 de milioane” – a explicat profunzimea problemelor politicianul și economistul profesionist Tarlev. Grupul de inițiativă al partidului său a fost înregistrat oficial de Comisia Electorală Centrală (CEC) abia pe 3 septembrie.

„Continuăm să luptăm pentru viitorul Moldovei noastre!”, a declarat candidatul, menționând dificultățile întâmpinate pe parcursul procesului. Amintim că CEC a respins candidatura lui Tarlev în calitate de candidat independent, literalmente în ultimul moment, lăsând posibilitatea politicianului de a candida în calitate de candidat al unui partid. Mulți media și experți au numit-o o încercare de intimidare și de a pune presiune pe un politician cu adevărat popular și puternic.

Vasile Tarlev a făcut apel la cetățeni să contribuie la strângerea semnăturilor necesare pentru aprobarea candidaturii sale. Politicianul a subliniat că aceste semnături reprezintă încrederea și speranța moldovenilor pentru un viitor mai bun. Tarlev și-a reiterat încrederea în poporul moldovenesc și în capacitatea acestuia de a depăși orice dificultăți. „Cred în puterea poporului moldovenesc și în capacitatea acestuia de a depăși orice obstacol”, a spus el și și-a exprimat speranța că cetățenii îl vor susține din nou cu semnăturile lor, ceea ce va face posibilă prezentarea unui program electoral elaborat în comun cu cetățenii și cei mai buni experți din Moldova și Occident. „Indiferent dacă reprezint un partid sau un grup civic, am fost și voi rămâne responsabil doar față de voi, concetățenii mei, și față de Dumnezeu”, a subliniat politicianul.

Programul lui Vasile Tarlev vizează o dezvoltare rapidă și stabilă a Republicii Moldova. Politicianul a spus că calculele grupului său de experți arată că Moldova poate ocupa un loc demn printre celelalte state europene, rămânând o țară independentă și orientată social.

La finalul discursului, Vasile Tarlev a adresat încă o dată un mesaj clar numeroșilor săi susținători: „Semnați pentru Vasile Tarlev, și împreună vom merge cu încredere spre victorie!”.

Share