Vasile Năstase: Așteptăm ca deputații din actualul Parlament să ne apropie măcar un pic de vremurile bune

Vasile Năstase: Așteptăm ca deputații din actualul Parlament să ne apropie măcar un pic de vremurile bune

Fruntașul Platformei Demnitate și Adevăr (DA), fost deputat, Vasile Năstase a vorbit, în cadrul unei conferință de presă, despre decalajul uriaș între salariile primite de anumiți demnitari din Republica Moldova și restul oamenilor angajați în sfera bugetară, informează OFICIAL.

„Este un decalaj uriaș între salariile pe care le primesc anumiți demnitari   și restul oamenilor angajați în sfera bugetară. Salarii de 160,200 de mii de lei sunt într-un decalaj foarte mare cu salariile pedagogilor de 3-4 mii de lei. Ceea ce se întâmplă acum este absolut ieșit din comun. Am așteptat colegii din Parlament să revină la proiectul nostru de lege din legislatura trecută, ce prevede un mecanism clar de plafonare a acestor salarii nesimțite. Am găsit și mecanisme foarte clare pentru că am legat creșterile salariale ale demnitarilor de salariul mediu pe economie. Din păcate, nu s-a făcut nimic în acest sens”, a declarat Vasile Năstase.

El a spus că, acel proiect a fost votat în prima lectură și nu este niciun impediment să fie votat în lectura a doua – ca să avem un decalaj mult mai mic între salariile demnitarilor și salariile angajaților din sfera bugetară.

„Cireașa de pe tort a constituit votarea în Parlament a amendamentului Olesei Stamate care prevede ca judecătorii de la Curtea Constituțională să primească un salariu practic dublu. Noi considerăm că amendamentul a fost inoportun și imoral. Guvernul actual nu a acceptat acest amendament, considerând că nu există resurse financiare suficiente pentru a acoperi aceste creșteri de sută la sută a celor de la CC și în felul acesta, dacă nu există avizul Guvernului, prin urmare Parlamentul nu avea cum să voteze acest produs legislativ și noi îl considerăm anticonstituțional”, a menționat Năstase.

Totodată, fostul deputat susține că, în condițiile în care Republica Moldova este unul dintre cele mai sărace state din Europa nu ne permitem să majorăm salariile. Potrivit lui, ar trebui să se revină la proiectul de lege al Platformei DA ca acest proiect să fie votat în lectura a doua pentru a scăpa de aceste salarii nesimțite.

„Așteptăm ca deputații din actualul Parlament să ne apropie măcar un pic de vremurile bune”, a conchis fostul deputat.

Cristina Jicol 

Share