Vasile Costiuc, încă 30 de zile în arest la domiciliu: Era de așteptat

Vasile Costiuc, încă 30 de zile în arest la domiciliu: Era de așteptat

În cadrul ședinței de ieri, 9 februarie, magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana au decis prelungirea arestului la domiciliu cu 30 de zile pe numele lui Vasile Costiuc, liderului Partidului „Democrația Acasă”, transmite OFICIAL.

„Se prelungește măsura de arest la domiciliu pentru 30 de zile, începând cu data de 11 februarie 2022 până la 13 martie 2022, cu menținerea acelorași restricții și obligațiuni stabilite anterior”, se menționează în hotărârea judecătorilor.

După prezentarea deciziei, Vasile Costiuc a declarat că „era de așteptat”.

„Nu zic că sunt foarte entuziasmat, era o chestie de așteptat. Aici justiția lucrează pe bandă rulantă. Pe ei nu îi interesează că nu te eschivezi, că nu fugi, că nu prezinți pericol social, că ai niște obligații, că ești președinte al unui partid politic, că ai obligațiuni politice, că trebuie să fii social activ, nu îi interesează absolut nimic”, a declarat Costiuc într-o transmisiune live din fața judecătoriei.

De asemenea, liderul Partidului Democrația Acasă a menționat că nu prejudiciază ancheta și nu intenționa să părăsească țara.

„Eu nu prejudiciez ancheta și nu aveam de gând să fug la Londra. Încă o dată repet – nu am imobile la Iași ca ofițerii CNA care sunt cercetați penal pentru îmbogățire ilicită, în care au blocuri întregi la Iași și care acuma sunt eliberați… Eu acum sunt limitat să mai vorbesc. Nu am voie să vorbesc public pentru următoarele 30 de zile”, a subliniat Costiuc.

Amintim că, Vasile Costiuc a fost reținut în dimineața zilei de miercuri, 12 ianuarie curent, în urma unor percheziții efectuate de ofițerii CNA și procurorii Anticorupție la domiciliul acestuia, în cadrul dosarului afacerilor dubioase cu terenuri, în care sunt implicați și foști funcționari ai Primăriei Durlești.


Doina Buruiană

Share