Vasile Bolea: Își aduc aminte cei din PAS cum avocații care apărau și luptau cu fărădelegile lui Plahotniuc se pomeneau cu dosare penale?

Vasile Bolea: Își aduc aminte cei din PAS cum avocații care apărau și luptau cu fărădelegile lui Plahotniuc se pomeneau cu dosare penale?

Deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS), Vasile Bolea spune că, dacă guvernarea va anula garanțiile de independență a avocaților, se va adresa la Curtea Constituțională, transmite OFICIAL.

Vasile Bolea spune că a avertizat-o pe Olesea Stamate că amendamentul este o greșeală, dar nu a vrut să asculte.

„Își aduc aminte cei din PAS cum avocații care apărau și luptau cu fărădelegile lui Plahotniuc se pomeneau cu dosare penale? Ei au uitat. Dar avocații nu uită. Și cetățenii supuși umilinței alături de apărătorii săi tot nu au uitat nimic. Am avertizat-o pe doamna Stamate și ceilalți colegi din PAS că adoptarea acestui amendament este o greșeală mare. Nu au vrut să asculte. Au încălcat prevederile legii cu privire la actele normative. Legea prevede că nu poți schimba în decurs de 6 luni o prevedere din lege care recent a fost modificată sau introdusă. Au scuipat în lege.

Astfel au neglijat și unele prevederi din hotărîrile Curții Constituționale referitor la respectarea procedurilor la adoptarea actelor normative”, spune Bolea.

Deputatul afirmă că se va adresa Curții Constituționale dacă se va duce până la capăt cu acest amendament.

Cristina Parfeni

Share