Varșovia și Copenhaga susțin parcursul european al R.Moldova

Varșovia și Copenhaga susțin parcursul european al R.Moldova

Prim-ministrul Chiril Gaburici a avut, în această seară, o întrevedere comună cu Martin Lidegaard, ministrul Afacerilor Externe al Regatului Danemarcei şi Grzegorz Schetyna, ministrul Afacerilor Externe al Republicii Polonia. Parcursul european al Republicii Moldova şi reformele care se impun au constituit principalele subiecte ale discuţiei.

Chiril Gaburici a mulţumit oficialilor pentru susţinerea acordată parcursului european al ţării noastre. „Integrarea europeană este singura şansă de modernizare a Republicii Moldova. Am demonstrat că suntem dispuşi să punem în aplicare reforme care să aducă o schimbare calitativă pentru dezvoltarea Republicii Moldova şi a vieţii cetăţenilor ei”, a spus Premierul. Şeful Executivului a reafirmat necesitatea ţării noastre în suportul Uniunii Europene în vederea realizării reformelor, în special în justiţie şi combaterea corupţiei.

În altă ordine de idei, Chiril Gaburici a vorbit despre eforturile autorităţilor de a diversifica piaţa de desfacere pentru mărfurile produse în Republica Moldova. Potrivit Premierului, ralierea la standardele europene reprezintă un pas crucial pentru realizarea acestui obiectiv.

Părţile au discutat și despre negocierile între cele două maluri ale Nistrului şi măsurile de consolidare a încrederii.

La rândul lor, cei doi oficiali au reiterat sprijinul pentru parcursul european al Republicii Moldova. Miniştrii au menţionat că atât Copenhaga, cât şi Varşovia vor susţine ţara noastră pentru a pune în aplicare prevederile Acordului de Asociere R.Moldova-Uniunea Europeană.

Martin Lidegaard şi Grzegorz Schetyna efectuează vizita în Republica Moldova la invitația Vicepremierului, ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Natalia Gherman.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Doina Secrieru

Share